HomeΕΚΛΟΓΕΣΑλεξάκης: Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα αγωνιούν για την πόλη!

Αλεξάκης: Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα αγωνιούν για την πόλη!

Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής η ενίσχυση του προσωπικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού επισκέφθηκε, το πρωί της Δευτέρας 31.07.23, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης, συνοδευόμενος από το μέλος της παράταξης «ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο», υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Μαρίνο Τζανάκη. Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο των εργαζομένων στην Καθαριότητας, Μ.Καρασάββα συζητήθηκαν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης αλλά και του μεγάλου φόρτου εργασίας. Μάλιστα ο Γ.Αλεξάκης διαπίστωσε τη γνήσια αγωνία των εργαζομένων στην υπηρεσία, για το επίπεδο της καθαριότητας στην πόλη, που ξεπερνά τις τυπικές εργασιακές τους υποχρεώσεις.

Όπως σημειώθηκε κατά τη συζήτηση, η Υπηρεσία Καθαριότητας μπαίνει σε προτεραιότητα από τον Γιώργο Αλεξάκη και την παράταξή του, ενώ ταυτόχρονα, όπως υπογράμμισε ο Γ.Αλεξάκης, «οι εργαζόμενοι πρέπει να καταρτιστούν σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά παράλληλα η Δημοτική Αρχή οφείλει να διεκδικήσει για εκείνους, να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματά τους, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και βάζοντας τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και στις περιπέτειες για την Υπηρεσία και αναπόφευκτα για ολόκληρη την πόλη».

Ο Γ.Αλεξάκης υπογράμμισε ότι «επιβεβλημένη είναι η αύξηση του μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα και κρίσιμη η αλλαγή του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας προκειμένου να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι και ο εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών μέσων».

«Πρώτη προτεραιότητα της παράταξης μας, είναι η εντατικοποίηση της Ανακύκλωσης και η εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας σε υπερθετικό βαθμό. Στόχος κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η μείωση των απορριμμάτων με απώτερο σκοπό το λεγόμενο «zero waste». Για εμάς κορυφαίας σημασίας αποτελεί το «τρίπτυχο»»συμμετέχουμε – ανακυκλώνουμε-  επαναχρησιμοποιούμε» » – ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση