HomeΥΓΕΙΑΤο Χάρβαρντ έχει τη λύση για όσους θέλουν να ξυπνήσουν, αλλά δεν μπορούν να πιουν καφέ

Το Χάρβαρντ έχει τη λύση για όσους θέλουν να ξυπνήσουν, αλλά δεν μπορούν να πιουν καφέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπάρχουν στιγμές που όλοι μας θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ίσως χρειάζεστε μια ώθηση μετά από πολλές ώρες στη δουλειά ή κάποια βοήθεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας παραγωγικά. Μπορεί να υπάρχουν πολλές στιγμές που βρισκόμαστε έτοιμοι για έναν υπνάκο, αλλά πρέπει να μείνουμε ξύπνιοι και σε εγρήγορση.

Οι καλές συνήθειες ύπνου είναι απαραίτητες για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αρκετή ενέργεια για να περάσουμε την επόμενη μέρα, αλλά υπάρχουν στιγμές που ακόμη και οκτώ ώρες ύπνου δεν είναι αρκετές και θα θέλουμε να λάβουμε κάποια επιπλέον βοήθεια, όπως ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ. Κατόπιν επανεξέτασης πολλών προηγούμενων ερευνών, τα δεδομένα έδειξαν ότι ο καφές δεν φέρεται να είναι επιβλαβής. Εάν ωστόσο θέλετε να αντικαταστήσετε τον καφέ με κάποιο άλλο ρόφημα, σας έχουμε κάποιες προτάσεις.

Τελικά ο καφές κάνει καλό στην υγεία, αλλά δεν χρειάζεται να τον πιεις

Αλλά για όσους δεν είναι λάτρεις του καφέ -ίσως λόγω της γεύσης ή της επίδρασης της οξύτητάς του σε ορισμένα στομάχια- υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις και η διατροφολόγος Nancy Oliveira από την Ιατρική Σχολή του Harvard γράφει στον ιστότοπο του Harvard Health Publishing σχετικά με άλλα ποτά που παρέχουν επίσης ένα σημαντικό Boost ενέργειας και μπορoύν επίσης να προσφέρουν κάποια παρόμοια οφέλη για την υγεία (π.χ. στην πρόληψη ασθενειών όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ).

Φυσικά, κανένα από αυτά τα ποτά – συμπεριλαμβανομένου του καφέ – δεν θα σας φέρουν έναν καλό ύπνο, αλλά μπορούν να γίνουν υπέροχοι σύμμαχοι εκείνες τις μέρες που νιώθετε ότι η μπαταρία σας είναι χαμηλή και χρειάζεστε λίγη βοήθεια για να μείνετε ξύπνιοι και συναγερμός.

ratpack.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση