HomeΕΛΛΑΔΑΦοιτητική στέγη: Στο «κόκκινο» οι τιμές των ενοικίων

Φοιτητική στέγη: Στο «κόκκινο» οι τιμές των ενοικίων

Προβληματισμός στις οικογένειες των νέων φοιτητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θέμα, που απασχολεί πολλές οικογένειες τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, είναι η ανεύρεση φοιτητικής στέγης, η οποία εξελίσσεται σε γρίφο για δυνατούς λύτες.

Η κατάσταση με τις τιμές των ενοικίων φαίνεται πως έχει ξεφύγει σε σχέση με πέρσι. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Καμάρας η μέση τιμή ξεκινά από τα 9,2 ευρώ το τετραγωνικό. Πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους τιμών και έναν από εκείνους, που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση.

Σε περιοχές γύρω από το κέντρο, όπως η Δόξα, η Τριανδρία και οι Σαράντα Εκκλησιές, η μέση τιμή είναι στα 9, τα 8,9 και τα 8,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο αντίστοιχα.

Η συνολική μέση τιμή στη Θεσσαλονίκη είναι περίπου στα 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Εάν τα παραπάνω νούμερα μεταφραστούν σε τιμές ενοικίου, στην περιοχή της Καμάρας βρίσκει κανείς ένα μικρό στούντιο 30-40 μέτρων με 470 ευρώ. Στις Σαράντα Εκκλησιές οι τιμές αρχίζουν από 400 ευρώ ενώ στο Ντεπώ με 450 ευρώ.

Οι γονείς των φοιτητών είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλες περιοχές, όπως είναι οι δυτικές συνοικίες, όπου τα ενοίκια είναι οικονομικότερα. Στη Σταυρούπολη είναι 6,8 ευρώ το τετραγωνικό και στον Εύοσμο 7,3 ευρώ.

Η μεγάλη ζήτηση των ενδιαφερόμενων προβληματίζει πάρα πολύ τους ενδιαφερόμενους καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κατοικίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι για ένα πολύ μικρό στούντιο 20-22 τετραγωνικών μέτρων στα Λαδάδικα πρέπει κανείς να πληρώσει 450 ευρώ, όπως προκύπτει από γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων.

Ertnews.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση