HomeHL-TOPΤο τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Μηταράκη

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Μηταράκη

«Όποιος δεν μπορεί θα πηγαίνει σπίτι του», το μήνυμά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η χθεσινή κυβερνητική αναστάτωση η οποία οδήγησε στην παραίτηση του Νότη Μηταράκη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι επί της ουσίας ένα μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους υπουργούς και όλα τα στελέχη της ΝΔ ότι δεν θα ανεχθεί καμία χαλάρωση και κανέναν εφησυχασμό.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις η παραίτηση/αποπομπή του Νότη Μηταράκη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει από την πρώτη μέρα που σχημάτισε την κυβέρνησή του ότι αυτή την τετραετία δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Εμμέσως πλην σαφώς είχε στείλει σε όλους το μήνυμα: «όποιος δεν κάνει τη δουλειά του θα πηγαίνει σπίτι του».

Αυτό ακριβώς ήταν και το νόημα της λέξης rotation που είχε χρησιμοποιήσει στο πρώτο υπουργικό. Όταν λοιπόν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το γεγονός ότι ο Νότης Μηταράκης, εν μέσω μάχης με τα πύρινα μέτωπα, απουσιάζει τις τελευταίες μέρες από την Αθήνα, όντας σε οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Άλλωστε, ο κ. Μηταράκης δεν ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε offside. Πριν από λίγες ημέρες είχε πάλι απασχολήσει αρνητικά την επικαιρότητα με το ζήτημα της έφιππης αστυνομίας κάτι το οποίο έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό ο οποίος παρόλα αυτά περιορίστηκε μόνο σε αυστηρές συστάσεις προς τον υπουργό του και στο δημόσιο «άδειασμα».

Το χθεσινό περιστατικό με τις διακοπές και τα μπάνια του κ. Μηταράκη έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει… Οι όποιες δικαιολογίες του πρώην υπουργού κρίθηκαν απολύτως ανεπαρκείς. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επισημαίνεται ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που εξελίσσεται μία τόσο δύσκολη μάχη.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τις 17 Ιουλίου που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην χώρα μας τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου έχουν δώσει ρητές εντολές να μην διανοηθεί κανένας υπουργός και κανένα επιτελικό στέλεχος του κρατικού μηχανισμού να φύγει για διακοπές όσο βρίσκονται σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα. Αυτό είναι τοις πάσι γνωστό. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολές να μην υπάρχει καμία χαλαρότητα και κανένας εφησυχασμός μέχρι το Σεπτέμβριο!

Συνεπώς γίνεται σαφές ότι η αποπομπή Μηταράκη είναι ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν τόσο έντονος που ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Μηταράκη και του ανακοίνωσε την απόφαση του, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να υποβάλει εν συνεχεία την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Κυβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν αν ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού έπαιξαν και οι προηγούμενες αστοχίες του κ. Μηταράκη με κορωνίδα την υπόθεση της έφιππης αστυνομίας, απαντούσαν καταφατικά, λέγοντας πως «προφανώς όλα μετράνε».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσφορία και για το γεγονός ότι από το περιβάλλον του πρώην υπουργού διακινούνται πληροφορίες ότι «ο Μηταράκης είχε εξηγήσει ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα ήταν στην Αθήνα -για να δουλέψει για διάφορα καίρια θέματα του υπουργείου- δεν θα είχε χρόνο για διακοπές με τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, ενημέρωσε ότι το μόνο κενό που υπήρχε για δει την οικογένειά του ήταν τώρα. Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες. Έφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο».

Στη θέση του κ. Μηταράκη μετακινείται ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος συμπλήρωσε μόλις έναν μήνα στο χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα επανέρχεται ως αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σημειωτέον είχε συγκρουστεί σφόδρα με το Νότη Μηταράκη κατά τη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας στο υπουργείο Εργασίας το 2019.

newsbomb.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση