HomePost ItΗ συνέργεια του Δήμου Ηρακλείου με το Οικονομικό Επιμελητήριο στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Σισαμάκη

Η συνέργεια του Δήμου Ηρακλείου με το Οικονομικό Επιμελητήριο στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Σισαμάκη

Σε μέρη γνώριμα και οικεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μέρη γνώριμα και οικεία βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο για Όλους» κ. Γιώργος Σισαμάκης. Από εκεί ξεκίνησαν όλα πριν από αρκετά χρόνια όταν ως οικονομολόγος, μάχιμος διεκδικητής βιώσιμων λύσεων και ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών ανέλαβε την προεδρία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.
oikon-epim-2
Ο κ. Γιώργος Σισαμάκης σε ένα εξαιρετικό και φιλόξενο κλίμα συναντήθηκε με την τωρινή διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ, όπου η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, το σύνθετο οικονομικό περιβάλλον της χώρας και τις αρμοδιότητες που μπορεί να έχει ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να συμβάλει στο Ηράκλειο του 2040. Επίσης συμφωνήθηκε στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως επιστημονικού σύμβουλου της πολιτείας και της κοινωνίας, να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία στο μέλλον με τον Δήμο Ηρακλείου τόσο μέσα από τη συμμετοχή μελών του ΟΕΕ/ΤΑΚ σε επιστημονικές επιτροπές του Δήμου που σχεδιάζεται να θεσμοθετηθούν αλλά κυρίως μέσα από την διαρκή παροχή τεχνικής βοήθειας σε θέματα οικονομικού, κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

oikon-epim6
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Σισαμάκης δήλωσε «Οι τοπικές μας πολιτικές μπορούν να συγκροτούν πυλώνες για την οικονομική άνθιση και κοινωνική ευημερία του τόπου μας. Οραματιζόμαστε και διεκδικούμε ένα Ηράκλειο το οποίο θα συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική ευημερία, καθώς η οικονομική ανάπτυξη των δήμων συνδέεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προώθηση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, την διασφάλιση και βελτίωση των συνθηκών εγκατάστασης των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη νέων τοποθεσιών γι αυτές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση