HomePost ItΓ.Αλεξάκης: Η Φορτέτσα ζητά παρεμβάσεις -Είναι εφικτές, για να αλλάξει η καθημερινότητα των κατοίκων

Γ.Αλεξάκης: Η Φορτέτσα ζητά παρεμβάσεις -Είναι εφικτές, για να αλλάξει η καθημερινότητα των κατοίκων

Στην περιοχή της Φορτέτσας περιόδευσαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γ.Αλεξάκης και οι συνεργάτες του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην περιοχή της Φορτέτσας περιόδευσε ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο», υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης μαζί με τους συνεργάτες του, κατόπιν πρόσκλησης κατοίκων της συνοικίας. Ήταν εκεί ο Μαρίνος Τζανάκης, η Δέσποινα Κατεχάκη, η Μαρία Τσιμιτάκη, η Δέσποινα Μπούρα, Μάρθα Ντάνα και Εύα Αθανασάκη.

Ο Γιώργος Αλεξάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κόσμο για τα προβλήματα της καθημερινότητας, με πολλούς κατοίκους μάλιστα να κάνουν λόγο για μια παραμελημένη συνοικία.

Μεταξύ των θεμάτων που αναδείχθηκαν είναι το αίτημα «απενεργοποίησης» της δεξαμενής νερού στην κεντρική πλατεία και στη θέση αυτής να κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης οχημάτων και στην από πάνω πλατεία να δημιουργηθεί παιδική χαρά.
Επίσης τέθηκε η αναγκαιότητα άμεσης απαλλοτρίωσης ακινήτων προκειμένου να προχωρήσουν διανοίξεις για την απρόσκοπτη κίνηση πεζών και οχημάτων, καθώς και η άμεση δρομολόγηση τεχνικής παρέμβασης στο περιφερειακό δρόμο στη γειτονιά «Φεγγάρι» της Φορτέτσας.
fortetsa2-1
Παράλληλα επισημάνθηκε ότι από την περιοχή λείπει ένας ασφαλής χώρος για υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής και πολιτισμού καθώς και ότι είναι άμεσα αναγκαία η κατασκευή τοιχίου περίφραξης πάνω από απότομο πρανές στη δυτική πλευρά του προαστίου.

Υποψήφιος δήμαρχος και συνεργάτες έκλεισαν τη βραδιά με … Πολιτισμό, καθώς παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.
fortetsa-1
«Συζητάμε μαζί και αλλάζουμε την καθημερινότητα της παραμελημένης αυτής συνοικίας. Είναι ρεαλιστικό και εφικτό» – δήλωσε ο Γιώργος Αλεξάκης μετά την επίσκεψη στην περιοχή της Φορτέτσας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση