HomeΕΛΛΑΔΑΔιπλό χτύπημα Μαρινάκη κατά ΝΟVA-UNΙΤΕD και Σταθόπουλου

Διπλό χτύπημα Μαρινάκη κατά ΝΟVA-UNΙΤΕD και Σταθόπουλου

Αίσθηση στην αγορά προκαλούν τα «άγρια» ρεπορτάζ σε MEGA και BHMA εναντίον της NOVA, που εμπλέκουν τη μητρική United και τους βασικούς μετόχους της, περιλαμβανομένου και του Νίκου Σταθόπουλου της BC Partners.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ατμόσφαιρα ανοικτής σύγκρουσης, ανάμεσα στον μεγαλοεφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και τους ισχυρούς άνδρες της NOVA και της μητρικής United Group, Νίκο Σταθόπουλο (της BC Partners) και Ντράγκαν Σόλακ, αποπνέουν ρεπορτάζ που έγιναν χθες από το MEGA και το ΒΗΜΑ.

Το περιεχόμενο είναι σχεδόν πανομοιότυπο. Η NOVA κατηγορείται ότι δεν έχει υλοποιήσει τις επενδύσεις που έχει υποσχεθεί, ότι δεν πρόκειται να κάνει τις συνολικές επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ που έχει προαναγγείλει έως το 2027, λόγω της κακής χρηματοοικονομικής εικόνας της μητρικής United Group, αλλά και ότι κακώς της δίνουν δάνεια οι τράπεζες λόγω του παρελθόντος πιστωτικού προφίλ, με αναφορές και στη συμμετοχή της στο Ταμείο Ανάπτυξης.

Στο ρεπορτάζ του Βήματος γίνεται και ονομαστική αναφορά στους βασικούς μετόχους της United Group, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το θέμα έπαιξε χθες με συνολική διάρκεια 2,5 λεπτών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, που έχει από τις υψηλότερες θεάσεις.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά της NOVA, ενώ η αγορά θεωρεί ότι τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσε να παίξει στα παραπάνω Μέσα και με τέτοια σφοδρότητα, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης, δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Επί της ουσίας, παράγοντες του χώρου της επικοινωνίας εκτιμούν ότι η επίθεση σχετίζεται ενδεχομένως με τον ειδικότερο τομέα των τηλεοπτικών καναλιών, καθώς το MEGA βρίσκεται στην πλατφόρμα της NOVA, ενώ η τελευταία μέσω του μεγαλομετόχου της Ντράγκαν Σόλακ συμμετέχει στον Αlpha, πιθανώς και στον Star του ομίλου Βαρδινογιάννη, μπαίνοντας στα χωράφια της ελεύθερης τηλεόρασης.

Έτερο κοινό σημείο επαφής αποτελούν τα δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων, ωστόσο για τον Ολυμπιακό τα δικαιώματα ανήκουν στον όμιλο του ΟTΕ και όχι στη NOVA.

Διαφήμιση
Διαφήμιση