HomeHL-LifestyleΤα 5 κορυφαία λάθη στο μενού του καλοκαιρινού γάμου που πρέπει να αποφεύγουν όλα τα ζευγάρια

Τα 5 κορυφαία λάθη στο μενού του καλοκαιρινού γάμου που πρέπει να αποφεύγουν όλα τα ζευγάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αγαπήσετε στους καλοκαιρινούς γάμους: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από το να παντρεύεστε σε εξωτερικούς χώρους και λίγα πράγματα είναι καλύτερα από το να δειπνήσετε (και να χορέψετε!) στο ύπαιθρο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ένας άλλος λόγος που αγαπάμε τους καλοκαιρινούς γάμους; Αυτή η εποχή του χρόνου παρουσιάζει μια πληθώρα φρέσκων και εποχιακών προϊόντων που εγγυάται ότι θα απογειώσουν κάθε μενού δεξίωσης.

Σκεφτείτε: μαργαρίτες με καρπούζι για το signature κοκτέιλ σας , μπρουσκέτα με ντομάτες και βασιλικό για ορεκτικό και μπακαλιάρο φούρνου με ψητά σπαράγγια για το κύριο γεύμα σας. Μια σύνθεση όπως αυτή θα έχει γεύση σαν να είναι όλα επιλεγμένα από τον κήπο.

Εάν διοργανώνετε μια καλοκαιρινή δεξίωση, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η επιλογή πιάτων που ταιριάζουν στην εποχή είναι πρακτικά απαραίτητη.

Παρακάτω θα διαβάστε τα κορυφαία λάθη που πρέπει να αποφύγετε αναφορικά με το μενού του γάμου σας.Ένα τραπέζι με σούσι και ένα φλιτζάνι σάλτσα σόγιας στη μέση μπροστά από μια πιατέλα φρούτων σε έναν υπαίθριο γάμο#1 Συμπεριλαμβάνετε πάρα πολλά συστατικά που δεν είναι στην εποχή τους

Υπάρχουν τόσα πολλά απολαυστικά προϊόντα που είναι στην εποχή τους τους καλοκαιρινούς μήνες , από τάρτα κεράσι μέχρι γλυκό καλαμπόκι. Παρά όλες τις επιλογές που προσφέρει αυτή την εποχή του χρόνου, τα ζευγάρια συνήθως θα εξακολουθούν να επιλέγουν πολλά συστατικά που δεν καλλιεργούνται τοπικά κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Όχι μόνο η ενσωμάτωση ειδών εκτός εποχής συμβάλλει σε έναν πιο δαπανηρό λογαριασμό , αλλά έρχεται σε αντίθεση με τη συνολική γευστική εμπειρία που προσπαθείτε να δημιουργήσετε.

Μιλήστε με εκείνους  που θα σας ετοιμάσουν το μενού για τα καλύτερα φαγητά που πρέπει να συμπεριλάβετε και επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν με τον προϋπολογισμό και τη γεύση σας. Εάν το αγαπημένο σας φαγητό όλων των εποχών δεν είναι στην εποχή του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, βεβαιωθείτε ότι το μεγαλύτερο μέρος του μενού περιέχει φρέσκα υλικά και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα κομμάτι από αυτό ώστε να μην επισκιάσει τις επιλογές εποχής.

#2 Επιλογή πιάτων που δεν αντέχουν στη ζέστη

Είτε είναι δίπλα στην παραλία είτε σε κήπο, οι γάμοι σε εξωτερικούς χώρους είναι μια δημοφιλής επιλογή το καλοκαίρι. Παρόλο που η υπέροχη ύπαιθρος προσφέρει γραφική θέα για τη δεξίωση σας, η ηλιοφάνεια και οι καυτές θερμοκρασίες αποτελούν κίνδυνο για το φαγητό σας: Οτιδήποτε χρειάζεται να διατηρείται δροσερό θα χαλάσει ενώ ψήνεται στον ήλιο.

Τα θαλασσινά, το τυρί και η σοκολάτα είναι μερικά από τα είδη που μπορούν γρήγορα να λερώσουν ή να λιώσουν από τον ήλιο.

Για ένα μπαρ με ωμά θαλασσινά ή σούσι με ωμό ψάρι , οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να παρουσιάζονται αυτά τα πιάτα σε πάγο σε δροσερό και σκιερό μέρος. Τα πλατό αλλαντικών ή τα αλείμματα με τυριά και αλλαντικά είναι επίσης πιθανό να «ιδρώσουν» στη ζέστη του καλοκαιριού, επομένως οι ειδικοί συνιστούν να τα κρατάτε κοντά σε πάγο και μακριά από τον ήλιο.Εάν το κύριο επιδόρπιο της βραδιάς σας είναι μια γαμήλια τούρτα σοκολάτας ή οτιδήποτε καλυμμένο με μια στρώση σοκολάτας, παρουσιάστε τη λιχουδιά σας το τελευταίο δευτερόλεπτο – κατά προτίμηση μετά τη δύση του ηλίου – για να αποφύγετε ένα λιωμένο χάος.

 

Τέλος, αντί να παρουσιάζετε τα πιάτα σας σε ένα τραπέζι, όπου θα κάθονται για ώρες, μπορείτε να επιλέξετε αντ ‘αυτού τα περασμένα ορεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο, το προσωπικό της εστίασης θα κρατήσει τα αντικείμενα δροσερά για όσο το δυνατόν περισσότερο, και στη συνέχεια, οι σερβιτόροι θα τα φέρουν στους καλεσμένους σας σε παρτίδες.Φέτες πίτσας με βασιλικό και ντομάτες σε μια ξύλινη πιατέλα

#3 Βαριές επιλογές σερβιρίσματος

Αν και οι περισσότεροι γάμοι προσπαθούν να ενσωματώσουν ελαφριές μπουκιές, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν προγραμματίζετε τους καλοκαιρινούς γάμους. Βαριά πιάτα με πλούσια υλικά, θα βαρύνουν τους επισκέπτες και θα αυξήσουν την ταλαιπωρία τους στη ζέστη και την υγρασία. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το μενού είναι ισορροπημένο με άλλα είδη, πιο ελαφριά και φρέσκα – το να τρώτε εύκολα χωρίς βαριές σάλτσες είναι το κλειδί.

Αποφύγετε τα πιάτα που είναι εξαιρετικά χορταστικά και ζεστά, αναζητώντας φρέσκα προϊόντα και ελαφριές σάλτσες. Για παράδειγμα, ένα μοχίτο φράουλα, μια σαλάτα μαρούλι με ροδάκινα και σορμπέ μάνγκο είναι όλες επιλογές που θα ικανοποιήσουν την όρεξη όλων χωρίς να κάνουν κανέναν να αισθάνεται υπερβολικά γεμάτος.Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με λουλούδια, μπουφές για επιδόρπιο, πολύχρωμος Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

#4 Επιλογή αποκλειστικά ζεστών πιάτων

Δεδομένου ότι οι καλεσμένοι σας θα ιδρώνουν από τη ζέστη, το τελευταίο πράγμα που θέλουν και χρειάζονται είναι να μην έχουν άλλη επιλογή από το να φάνε ένα ζεστό ορεκτικό ή ένα πιάτο, όπως πίτσες σε φούρνο. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε τα πιάτα σας για να κρατάτε τους καλεσμένους δροσερούς. Η φρουτοσαλάτα και τα ρολά λαχανικών είναι επίσης αναζωογονητικές επιλογές για ορεκτικά . Για επιδόρπιο, εξετάστε το ενδεχόμενο να μοιράσετε μίνι χωνάκια παγωτού ή δοκιμάστε μια μπάρα παγωτού για να δροσιστείτε ενώ κάνετε ένα διάλειμμα από την πίστα.

#5 Ξεχνάτε να συμπληρώσετε τα ποτά σας

Τα ποτά—είτε είναι αλκοολούχα είτε όχι—είναι ένα τεράστιο συστατικό πολλών γάμων, οπότε φροντίστε τα ποτά σας να ταιριάζουν με την εποχή και το υπόλοιπο μενού σας. Μπορείτε να ενσωματώσετε φρέσκα βότανα στα κοκτέιλ σας , όπως δεντρολίβανο, λεβάντα ή μέντα για μια ωδή στην εποχή. Το να εμποτίσετε το ποτό ή τα μοκτέιλ σας με φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα, φράουλες και βατόμουρα, είναι επίσης καλή λύση. Για παράδειγμα, μια λεμονάδα με δεντρολίβανο ή ένα μαρτίνι με βατόμουρο είναι διασκεδαστικές, εποχιακές επιλογές που θα κάνουν εντύπωση.

Hernews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση