HomeHL-9Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα

«Επιτέλους μας βλέπουν» δήλωσε η 43χρονη ηθοποιός, Αλεξία Μπεζίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Γεγονός είναι ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στην Ελλάδα, με την είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του Reuters.

Η ηθοποιός Αλεξία Μπεζίκη παντρεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης (7/3) τη σύντροφό της, Δανάη Δεληγεώργη στο Δημαρχείο Αθηνών, με πολιτικό γάμο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, πάντρεψε το ζευγάρι σε μια χαμηλών τόνων και συγκινητική τελετή – παρουσία δεκάδων φίλων και συγγενών, οι οποίοι καταχειροκρότησαν το ζευγάρι όταν αντάλλαξε τους όρκους του και αγκαλιάστηκε.

«Συγχαρητήρια σε αυτή τη χώρα», δήλωσε το ζευγάρι.

Την είδηση μετέδωσε το Reuters, το οποίο ανέφερε ότι η Δανάη Δεληγεώργη και η Αλεξία Μπεζίκη έγιναν ένα από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου μετά την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου-ορόσημο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Η ιστορική ψηφοφορία, αναφέρει το Reuters, ήρθε μετά από δεκαετίες αγώνων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την ισότητα στο γάμο «στην κοινωνικά συντηρητική χώρα, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία ασκεί μεγάλη επιρροή».

«Πλέον είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε με μια δήλωση ότι: Ξέρετε κάτι; Δεν έγιναν όλοι αυτές οι προσπάθειες για το τίποτα», δήλωσε η Δανάη Δεληγεώργη πριν από την τελετή. «Έτσι, η αγάπη κερδίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση γάμου έγινε το 2022, ενώ τον περασμένο μήνα η Αλεξία Μπεζίκη γέννησε όμως η σύντροφός της δεν αναγνωρίστηκε ως νόμιμος κηδεμόνας. Ωστόσο η ψηφοφορία στη Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου τα άλλαξε όλα αυτά.

«Αποτελεί επίσης μια νίκη για όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα τα άτομα πρέπει να αναγνωρίζονται για αυτό που επιλέγουν», δήλωσε η 43χρονη ηθοποιός, Αλεξία Μπεζίκη.

«Επιτέλους μας βλέπουν», τόνισε.

«Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι κάθε πολίτης της Αθήνας έχει την ελευθερία και το δικαίωμα να ζει και να αγαπά όπως αυτός επιθυμεί», δήλωσε ο Χάρης Δούκας στο Reuters μετά την τελετή.

lifo.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση