HomeΕΛΛΑΔΑXίος: Καταγγέλλουν ότι αντιδήμαρχος σκότωσε σκύλο με το αμάξι και έφυγε – «Τον τίναξε στον αέρα και δεν σταμάτησε»

Xίος: Καταγγέλλουν ότι αντιδήμαρχος σκότωσε σκύλο με το αμάξι και έφυγε – «Τον τίναξε στον αέρα και δεν σταμάτησε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας για αντιδήμαρχο στην Χίο, ο οποίος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του έναν αδέσποτο σκύλο, τον σκότωσε και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω είδηση έγινε γνωστή μέσα από επιστολή που έστειλε στο zoosos.gr, ο δικηγόρος Παύλος Τομάζος, εκπροσωπώντας τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου στις 19:15, όταν το αυτοκίνητο του αυτόπτη μάρτυρα προπορευόταν του αντιδημάρχου. Έπειτα, ο δεύτερος πραγματοποίησε προσπέραση με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον αδέσποτο σκύλο που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει μιλώντας στο enikos.gr η Πέπη Μπουσέ, μέλος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είδε τον σκύλο ή να μην αντιλήφθηκε την σύγκρουση. Τον τίναξε στον αέρα και ούτε που σταμάτησε να δει τι συνέβη», τόνισε η κ. Μπουσέ.

«Ο μάρτυρας και άλλοι περαστικοί σταμάτησαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως το ζώο ήταν νεκρό. Στη συνέχεια, ο αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την αστυνομία και ενημέρωσε για το περιστατικό. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι μπροστά στον μάρτυρα κάλεσαν τον αντιδήμαρχο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον σκύλο και υποστήριξε ότι «είχε ραντεβού και δεν προλάβαινε», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Μπουσέ το ραντεβού του δημάρχου ήταν προγραμματισμένο για τις 20:00 εκείνη την ημέρα και αφορούσε σε σύσκεψη της δημοτικής παράταξης. Μάλιστα, όπως υποστήριξε η ίδια ο αντιδήμαρχος δεν ενημέρωσε κανέναν για το εν λόγω συμβάν.

«Το αρμόδιο τμήμα του Δήμου σχετικά με τα αδέσποτα το ενημέρωσα η ίδια προσωπικά, κανείς δεν γνώριζε τίποτα για το συμβάν», είπε συγκεκριμένα κι ύστερα πρόσθεσε «κανονικά, σε περίπτωση τροχαίου με ζώο ο δράστης οφείλει να ενημερώσει είτε την αστυνομία είτε τον δήμο και στην περίπτωση αυτή δεν έγινε τίποτα από τα δύο».

Επιπρόσθετα, η κ. Πέπη Μπουσέ σχολίασε στο enikos.gr το πώς αντέδρασε στο άκουσμα της εν λόγω καταγγελίας υπογραμμίζοντας: «Ένιωσα αγανάκτηση και αηδία. Εντέλει αναρωτιόμαστε ποια είναι η αξία της ζωής κι αν τελικά αυτός που έχει το τιμόνι στα χέρι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει να είναι ο βασιλιάς του δρόμου».

Τέλος, η ίδια έκανε μία προσωπική έκκληση: «να συνετιστούν οι αρμόδιοι και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει».

Τι λέει ο δικηγόρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου

Για το συμβάν μίλησε στο enikos.gr ο δικηγόρος Παύλος Τομάζος, εκπροσωπώντας τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο της Χίου. Υπενθυμίζεται ότι η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της δικής του επιστολής.

 

«Ο σύλλογος με αφορμή το περιστατικό θέλει να τονίσει ότι ο νόμος δεν είναι αυστηρός σε αυτόν τον τομέα – δηλαδή στην εξ αμέλειας θανάτωση ζώων σε τροχαία ατυχήματα- επιθυμούμε την αυστηροποίηση του νόμου, καθώς εξακολουθεί σήμερα να θεωρείται η αξία της ζωής ενός ζώου κατώτερη από του ανθρώπου».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Η παράλειψη του Δήμου της Χίου να αναγείρει καταφύγιο έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν απροστάτευτα τα αδέσποτα στον δρόμο.

Τέλος, ο κ. Τομάζος διευκρινίζει πως «ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής αλλά ζητά εν γένει την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων».

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση