HomeΕΛΛΑΔΑΜΕΡΑ25: «Τα ζώα δεν είναι τουριστική ατραξιόν»

ΜΕΡΑ25: «Τα ζώα δεν είναι τουριστική ατραξιόν»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση για τα ιπποειδή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή του το Μέρα25 γνωστοποιεί τη θέση του κόμματος για το θέμα των ιπποειδών και τη χρησιμοποίησή τους ως τουριστική ατραξιόν. «Δεν είναι έθιμο, είναι κακοποίηση» αναφέρει η ανακοίνωση και ζητά να ανακληθούν τώρα οι άδειες για τις άμαξες στα Χανιά, γιατί «τα ζώα δεν είναι τουριστική ατραξιόν». Επίσης, το κόμμα επισημαίνει τον επερχόμενο καύσωνα που είναι πραγματικά επιζήμιος και για τα άλογα και γαϊδουράκια. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25:

Το πρόσφατο περιστατικό με τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα επανέφερε το σοβαρό ζήτημα κακοποίησης των ζώων σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Η Κρήτη δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση και ειδικά τα Χανιά αλλά και το Οροπέδιο Λασιθίου όπου άλογα και γαϊδουράκια (αντίστοιχα) χρησιμοποιούνται ως τουριστική ατραξιόν για την  μεταφορά τουριστών.

Στα Χανιά υπήρξε πριν λίγα χρόνια αντίστοιχο περιστατικό με άλογο που κατέρρευσε από την εξάντληση στο ενετικό λιμάνι (φωτογραφία). Ειδικά κατά τους θερινούς μήνες τα άλογα αναγκάζονται να στέκουν για ώρες ολόκληρες μέσα στον ήλιο, σε συνθήκες αφόρητης ζέστης περιμένοντας να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες για μία βόλτα στην πόλη. Ακόμα περισσότερο, κατά τον επερχόμενο καύσωνα, οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων αυτών θα γίνουν βασανιστικές.

Ζητάμε άμεσα την ανάκληση όλων των σχετικών αδειών από τον Δήμο Χανίων, που είναι αρμόδιος για την έκδοσή τους. Δεν πρόκειται ούτε για έθιμο, ούτε για τουριστική ατραξιόν. Πρόκειται για κακοποίηση των ζώων.

Συντάσσουμε τη φωνή μας με τις καταγγελίες των φιλοζωικών σωματείων για την πλήρη απαγόρευση της χρησιμοποίησης ζώων ως τουριστική ατραξιόν σε όλη τη χώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση