HomePost ItO K. Κεφαλογιάννης ζητά αναστολή των πλειστηριασμών για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

O K. Κεφαλογιάννης ζητά αναστολή των πλειστηριασμών για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Με ερώτησή του στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα η πρώτη κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη. Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ζητά να ανασταλούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στη σεισμόπληκτη και δοκιμαζόμενη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και να υιοθετηθεί η διαδικασία που είχε τηρηθεί στο πυρόπληκτο Μάτι, όπου οι πλειστηριασμού έχουν ανασταλεί με νομοθετική παρέμβαση για 5 και 6 χρόνια και για την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου που έχει πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη

Θέμα: «Αναστολή πλειστηριασμών για τους σεισμόπληκτους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος»

Κύριε υπουργέ,

Πριν περίπου δύο χρόνια, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, η ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος επλήγη από έναν καταστροφικό και φονικό σεισμό. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη ώρα στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων που επλήγησαν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και ανακοίνωσε σειρά μέτρων στήριξης των σεισμοπαθών. Ενώ είναι συνεχείς οι ενέργειες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις σεισμόπληκτες περιοχές και να επανέλθει η φυσιολογική ζωή των πολιτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου των σεισμοπλήκτων «Ελπίδα» οι κάτοικοι της περιοχής που δυσκολεύονται ακόμη και να ανταποκριθούν οικονομικά στην επισκευή των σπιτιών τους έχουν βρεθεί μπροστά στο φάσμα των πλειστηριασμών. Πρόκειται για σπίτια, επιχειρήσεις και αγροτεμάχια που βρίσκονται σε σεισμόπληκτες περιοχές στο Αρκαλοχώρι. Έχουν ήδη επιδοθεί 4 νέα κατασχετήρια συν 12 που είχαν επιδοθεί παλαιότερα, ενώ ταυτόχρονα 6 κατοικίες βγαίνουν στο «σφυρί» από σήμερα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024 λόγω τραπεζικών οφειλών των κατοίκων με αποτέλεσμα αρκετοί σεισμόπληκτοι, κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός:

Στο πυρόπληκτο Μάτι σε αντίστοιχες περιπτώσεις διαδικασίας πλειστηριασμών είχε υπάρξει απόφαση αναστολής πλειστηριασμών για 5 και 6 χρόνια.

Μπορεί να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τους πληγέντες ώστε να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις οφειλές τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης

Βουλευτής Ηρακλείου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση