HomeΚΡΗΤΗΣτην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η Πρέσβης της Εσθονίας

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η Πρέσβης της Εσθονίας

Τι συζήτησε με την Μαρία Κοζυράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, συναντήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Εσθονίας στην Ελλάδα κα Karin Rannu.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο επίτιμος πρόξενος της Εσθονίας στην Κρήτη κ. Μανώλης Δανδουλάκης.

Η Πρέσβης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συζήτηση κατά την οποία αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την άσκηση των κρατικών αρμοδιοτήτων και τη διάρθρωση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών στην Κρήτη και την ψηφιοποίηση  των παρεχόμενων προς τον πολίτη υπηρεσιών που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα συσχετίζοντάς την με την αντίστοιχη που έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην Εσθονία.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα χωροταξίας – οργάνωσης και σχεδιασμού του χώρου, θέματα μετανάστευσης, τουριστικής ανάπτυξης και ανταλλαγής καλών πρακτικών που εφαρμόζονται και υλοποιούνται σε δημόσιες πολιτικές και τομείς στις δύο χώρες.

Η Γραμματέας, ευχαρίστησε την Πρέσβη της Εσθονίας για την πρωτοβουλία της επίσκεψης στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και εξέφρασε την επιθυμία για συνέχιση των επαφών και κάθε μορφή συνεργασίας εστιάζοντας κυρίως σε τομείς που προωθούνται και για τις δύο χώρες με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία για υποστήριξη και εφαρμογή κοινών πολιτικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση