HomeHL-TOPΑκύρωση απόφασης για αύξηση Δημοτικών Τελών στο Ηράκλειο

Ακύρωση απόφασης για αύξηση Δημοτικών Τελών στο Ηράκλειο

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης αποφασίζει εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου - Εργατικό Κέντρο και Επιχειρηματικοί Σύνδεσμοι κατέθεσαν προσφυγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ανακοίνωσε την ακύρωση της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν κοινής προσφυγής από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού.

apokentromenh-dioikhsh

Κεντρικό σημείο αμφισβήτησης ήταν η νομιμότητα της τηλεσυνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας είχε εγκριθεί η αύξηση των δημοτικών τελών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εξέτασε τη νομιμότητα αυτής της τηλεδιάσκεψης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν πληρούσε τα νομικά κριτήρια για έγκυρη λήψη αποφάσεων.

Η προσφυγή των Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Οι εν λόγω επαγγελματικοί σύνδεσμοι υποστήριξαν ότι η αύξηση των τελών είχε πολλαπλά αρνητικά αντίκτυπα στην τοπική οικονομία και στους επαγγελματίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ανταποκρίθηκε στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκφράζοντας δέον αμοιβαίο σεβασμό για τις νομικές διαδικασίες και τις απόψεις που εκφράζουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη συζήτηση για τη φορολογική πολιτική σε τοπικό επίπεδο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και επιχειρηματίες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την οικονομική τους κατάσταση

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση