HomeΚΡΗΤΗΑστυνομικοί Υπάλληλοι: Όλα όσα ζήτησαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή

Αστυνομικοί Υπάλληλοι: Όλα όσα ζήτησαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων πραγματοποίησε συνάντηση με τον τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου συζητώντας μαζί του για ελλείψεις προσωπικού, τις μετακινήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις. Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, όπου συμφωνήθηκε από την αρχή πως το μέλλον των υπαλλήλων είναι υπόθεση όλων των εμπλεκομένων στην αστυνομική διεύθυνση. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με το πέρας των επισκέψεων του Δ.Σ. της Ένωσης μας σε όλες τις Υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου και αφού λάβαμε γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας, τα οποία συζητήθηκαν μέσω αρίστου κλίματος τόσο με τους ίδιους όσο και με τις τοπικές Διοικήσεις, το Προεδρείο της Ένωσης μας μετά των μελών του, πραγματοποίησε συνάντηση την 06/07/2023 με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου Ταξίαρχο κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ Νικόλαο, προκειμένου τεθούν σε αυτόν τα ανωτέρω θέματα.

Κύριο μέλημα και στόχος της Ένωσής μας, είναι η ενίσχυση, ενόψει και των τακτικών μεταθέσεων Αστυνομικού προσωπικού του τρέχοντος μηνός, συγκεκριμένων Υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού (μετακινήσεις, συνταξιοδοτήσεις κλπ) και που καλούνται να αντιμετωπίσουν πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουν. Αιτηθήκαμε την ορθή και λογική κατανομή των συναδέλφων μας που μετατίθενται στην Δ.Α. Ηρακλείου από άλλες Δ.Α. της χώρας και τονίσαμε να τηρηθούν οι ισχύοντες διατάξεις όσον αφορά τις Τακτικές Μεταθέσεις καθώς δια του εκπροσώπου μας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων δεν θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μετάθεση μέλους μας σε Υπηρεσία χωρίς να έχει υποβάλλει σχετική αίτηση. Από την πλευρά του ο κ. Ταξίαρχος, έδειξε να κατανοεί τα αιτήματα μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθούν οι Υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού και Υπηρεσίες που έχουν επιβαρυνθεί με ‘πάρεργα’ και που οι περιοχές τους εμφανίζουν αυξημένη εγκληματικότητα.

Επίσης από την πλευρά μας αναφέρθηκαν ελλείψεις σε υπηρεσίες με οχήματα συγκεκριμένων τύπων και ζητήσαμε μέχρι να κατανεμηθούν στη Δ/νση μας καινούργια περιπολικά και μοτ/τες από την κεντρική ηγεσία, να γίνει μία ορθή ανακατανομή οχημάτων ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες όλων των Υπηρεσιών. Συζητήθηκαν ακόμα σημαντικά θέματα, όπως έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε κάποιες Υπηρεσίες, το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Α.Τ. Αστερουσίων που οι φθορές στο προσεχές διάστημα θα το καθιστούν επικίνδυνο για εργασία και παραμονή εντός αυτού τόσο των συναδέλφων μας όσο και των επισκεπτών πολιτών ή των κρατουμένων, το σοβαρό πρόβλημα ασύρματης επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα επαρχιακά τμήματα και το φλέγον ζήτημα της Λέσχης Σίτισης που όπως όλα δείχνουν τέλος Αυγούστου με Αρχές Σεπτεμβρίου οι εργασίες της θα έχουν ολοκληρωθεί και τονίσαμε την ανάγκη της άμεσης λειτουργίας της με όποιο τρόπο επιλεγεί από την Ηγεσία με προϋπόθεση τα μέλη μας απολαμβάνουν τις παροχές όπως ισχύουν και στις άλλες λέσχες σίτισης ανά την Ελλάδα.

Θέματα για τα οποία ο κ. Ταξίαρχος δεσμεύτηκε για την επίλυση τους όσο το δυνατόν και όποια από αυτά υπάγονται στη δική του αρμοδιότητα και ευθύνη. Για το κτιριακό του Α.Τ. Αστερουσίων έχουμε αιτηθεί και αναμένεται συνάντηση με τον αρμόδιο Δήμαρχο υπαγωγής του συγκεκριμένου Α.Τ. ενώ για το θέμα της λέσχης σίτισης και της στελέχωσης της με προσωπικό ώστε να είναι άμεσα λειτουργική, θα προγραμματιστεί άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ..

Στο σημείο αυτό να διαβεβαιώσουμε όλους τους συναδέλφους μας ότι θα είμαστε στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν, τα τηλέφωνα μας είναι στη διάθεσή τους και το γραφείο της Ένωσης πάντα ανοικτό.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση