HomeΕΛΛΑΔΑΆγιοι Ανάργυροι: Σε εξέλιξη η έρευνα για τους αστυνομικούς-Εξετάζουν το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής

Άγιοι Ανάργυροι: Σε εξέλιξη η έρευνα για τους αστυνομικούς-Εξετάζουν το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής

Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται άμεση διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις -και θα δοθούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις ευθύνες των αστυνομικών για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων που είχαν ως κατάληξη τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της διερευνούν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέθεσε την προκαταρκτική στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι αρχές, που έλαβαν σήμερα κατάθεση από τον φίλο της Κυριακής ο οποίος βρισκόταν μαζί της έξω από το Α.Τ., θα ερευνήσουν το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής. Πλέον, δηλαδή, το αδίκημα δεν αφορά μόνο την παράβαση καθήκοντος.

Απομακρύνθηκαν 6 αστυνομικοί για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. «ξήλωσε» αρχικά τον διοικητή του Α. Τ. Αγίων Αναργύρων και τον τηλεφωνητή του «100» που συνομίλησε με την 28χρονη Κυριακή και της είπε ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Στη συνέχεια, απομάκρυνε ακόμη τέσσερις αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία: τη νεαρή (μόλις 23 ετών) αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια, την οδηγό της επόπτριας -οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας- και τον σκοπό του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος είναι υπό απόταξη.

Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται άμεση διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις -και θα δοθούν

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον ANT1, είχε τονίσει ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα σε βάθος. «Το βασικό ζητούμενο είναι να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό», είπε και πρόσθεσε: «Όταν χάνεται ένας άνθρωπος, είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά. Και χρειάζεται άμεση διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις -και θα δοθούν».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «επειδή έχει χαθεί ένας άνθρωπος, η έρευνα πρέπει να πάει σε βάθος», και δεσμεύτηκε ότι «όσα συμβαίνουν θα ερευνηθούν και η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος, και τα αποτελέσματά της θα δημοσιοποιηθούν».

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση