HomePost ItΜεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Ρέθυμνο

Μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Ρέθυμνο

Ξεπέρασαν τους 150 οι ωφελούμενοι/-ες από τη δράση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης, μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση με τίτλο «Είχες ποτέ Κάταγμα; Έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!», διοργάνωσαν σημαντικές εκδηλώσεις ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων για την οστεοπόρωση στο Άδελε και στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος από τις περιοχές αυτές προσήλθε για να ενημερωθεί και να εξεταστεί.

Συγκεκριμένα, στις 4 και 5  Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από150 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τους εθελοντές – ιατρούς: κο Καστρινάκη Κωνσταντίνο, Γενικό Ιατρό, κα Αναστασία Γαρμπή, Χειρουργό Ορθοπαιδικό και τον κο Γεώργιο Ψηλομανουσάκη, Χειρ. Ορθοπαιδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

osteoporosi1

Το παρόν στη διάρκεια των εξετάσεων έδωσε η Δρ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνης, η οποία αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Πεταλούδα για την ενημέρωση και τη διεξαγωγή των προληπτικών εξετάσεων καθώς και τους εθελοντές ιατρούς, δήλωσε πως τέτοιες πρωτοβουλίες και συνέργειες πρόληψης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, που προάγουν τη δημόσια υγεία, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του Δήμου Ρεθύμνης και έδωσε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε δια ζώσης τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Η διαμονή των επιστημόνων  ήταν ευγενική προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων και συγκεκριμένα του ξενοδοχείου «Kathrin Beach Hotel»

Διαφήμιση
Διαφήμιση