HomeΚΟΣΜΟΣΟ μεγαλύτερος κροκόδειλος του κόσμου

Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος του κόσμου

Γνωρίστε τον Cassius

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα αυστραλιανό πάρκο άγριας ζωής ισχυρίζεται ότι έχει τον μεγαλύτερο –και πιθανώς τον γηραιότερο– κροκόδειλο στον κόσμο σε αιχμαλωσία, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι 120 ετών. Αυτό που κάνει τον Cassius τόσο ασυνήθιστο είναι ότι συνέχισε να μεγαλώνει παρά την αξιοσημείωτη ηλικία του.

«Ο Cassius είναι ένα υπέροχο, όμορφο αγόρι και προφανώς έχει να μας πει μια μεγάλη ιστορία», είπε η Σάλι Ίσμπεργκ, διευθύνουσα σύμβουλος στο Κέντρο Έρευνας Κροκοδείλων στην Αυστραλία, σε μια συνέντευξη στο Fox News Digital.

«Είναι ένα χαρούμενο, υγιές αγόρι», πρόσθεσε. «Έχει τέτοια φοβερή προσωπικότητα. Τον καλούν στη μία πλευρά και χαίρεται που περιπλανιέται… είναι ένας απολύτως συναρπαστικός χαρακτήρας» τόνισε.

Αιχμαλωτίστηκε το 1984 κοντά στην πόλη Darwin και μεταφέρθηκε στο Green Island λίγα χρόνια αργότερα. Ο Cassius ζει στο Marineland Crocodile Park για περισσότερα από 35 χρόνια.
krok-usa

Κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου ελέγχου φέτος, ο καθηγητής Graeme Webb διαπίστωσε ότι ο Cassius είχε μεγαλώσει άλλες 13 ίντσες από την προηγούμενη επίσκεψή του σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα. Πλέον ο κροκόδειλος έχει μήκος 5,5 μέτρων.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση