HomeHL-PsilaΗ στιγμή που γιγαντιαίος κροκόδειλος καταβροχθίζει τσιτάχ από την όχθη νερόλακκου

Η στιγμή που γιγαντιαίος κροκόδειλος καταβροχθίζει τσιτάχ από την όχθη νερόλακκου

Όπως φαίνεται στο βίντεο της επίθεσης το τσιτάχ δίνει μια πραγματική μάχη για λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να ξεφύγει από τα σαγόνια του κροκόδειλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη Νότια Αφρική στο οποίο ένας κροκόδειλος του Νείλου αρπάζει με αστραπιαίες κινήσεις ένα νεαρό τσιτάχ από το λαιμό, όταν το αιλουροειδές επιχείρησε να πιει νερό από έναν νερόλακκο.

Στο βίντεο της ιστοσελίδας «The Sun» το νεαρό αρσενικό τσιτάχ φαίνεται να πλησιάζει νευρικά και διστακτικά την όχθη του νερόλακκου στο πάρκο άγριας ζωής Phinda. Πίνοντας νερό παρατηρεί γύρω του, όταν ξαφνικά ο γιγαντιαίος κροκόδειλος του Νείλου ξεπετάγεται από τα ήρεμα νερά και το τραβά κάτω από την επιφάνεια του ποταμού με αποτέλεσμα το τσιτάχ να χάσει τη ζωή του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο της επίθεσης το τσιτάχ δίνει μια πραγματική μάχη για λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να ξεφύγει από τα σαγόνια του κροκόδειλου, ωστόσο οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες.

«Είναι τόσο οδυνηρό. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Παραμόνευε το μικρό κρυμμένος στο νερό», λέει ο Μπουσάνι Μτσάλ, οδηγός σαφάρι.

Οι κροκόδειλοι του Νείλου είναι το μεγαλύτερο είδος κροκοδείλου που εντοπίζονται στην Αφρική και μπορούν να φάνε έως και το ήμισυ του σωματικού τους βάρους. Όταν επιτίθενται σε μεγαλύτερο θήραμα, οι κροκόδειλοι του Νείλου χρησιμοποιούν τη δύναμη των ποδιών τους για να σύρουν την τροφή τους κάτω από το νερό. Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος του Νείλου που έχει μετρηθεί ήταν ένα αρσενικό στην Τανζανία μήκους 6,47 μέτρων και βάρος 1.090 κιλά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση