HomeHL-9Τραγωδία στην Ίο: Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής στους δύο Ιρλανδούς

Τραγωδία στην Ίο: Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής στους δύο Ιρλανδούς

Στην Ίο βρίσκονται και δύο ερευνητές από την ιρλανδική αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντός της ημέρας αναμένονται απαντήσεις για τα αίτια θανάτου των δύο 18χρονων συμμαθητών από την Ιρλανδία στην Ίο. Οι έφηβοι πέθαναν ξαφνικά το περασμένο Σάββατο ενώ γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στο ελληνικό νησί, μαζί με δεκάδες άλλους συμμαθητές τους.

Η νεκροψία που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά θα είναι κομβική, την ώρα που η ελληνική αστυνομία θα ξεκινήσει έρευνα για τα ποτά που ήπιαν τα δύο παιδιά. Σύμφωνα με την DailyMail, η οποία παρουσιάζει δηλώσεις της εκπροσώπου της αστυνομίας, Κωνσταντίας Δημογλίδου, η ΕΛΑΣ θα εξετάσει αν τα ποτά που είχαν καταναλώσει τα παιδιά πριν το τραγικό περιστατικό ήταν νοθευμένα.

Ο Andrew O’Donnell πιστεύεται ότι έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του ενώ περπατούσε προς το ξενοδοχείο του, κατά μήκος ενός δρόμου με απότομους βράχους, τα ξημερώματα της Κυριακής. Όταν βρέθηκε το πτώμα του, ο φίλος του Max Wall κατέρρευσε από το σοκ χάνοντας τη ζωή του.

«Ενώ τα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι του υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι ξέφυγε από την πορεία του, σκοντάφτοντας, διερευνούμε και την εγκληματική αμέλεια», είπε στη βρετανική εφημερίδα η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Τα ποτά που κατανάλωσε εκείνος (Andrew) και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν παραποιηθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που βρισκόταν όταν έφυγε από το μπαρ για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Στην Ίο βρίσκονται και δύο ερευνητές από την ιρλανδική αστυνομία που θα βοηθήσουν και στην επικοινωνία με τους ιρλανδούς αξιωματούχους και συγγενείς.

Θρήνος στο Δουβλίνο

Στο νότιο Δουβλίνο οι κάτοικοι είναι σε «σοκ και απόγνωση», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του Κολλεγίου, όπου φοιτούσαν οι 18χρονοι. «Οι νεκροτομές θα δείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σχολείο τους έχουν ανοιχτεί δύο βιβλία συλλυπητηρίων, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Παράλληλα, προγραμματίζονται λειτουργίες στη μνήμη των δύο παιδιών.

Το χρονολόγιο της τραγωδίας

1.30 πμ το πρωί του Σαββάτου

Ο Andrew O’Donnell εθεάθη για τελευταία φορά, να συναναστρέφεται με τους φίλους του στο Hora, πριν αποφασίσει να επιστρέψει στο κατάλυμά του, αλλά χωρίζεται από έναν φίλο του στη διαδρομή.

9 μ.μ Σάββατο

Ο Andrew δηλώνεται ως αγνοούμενος από τους φίλους του. Η αστυνομία ξεκινά μια μεγάλη έρευνα, στην οποία συμμετέχουν πολλοί φίλοι του.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής

Ο διευθυντής του σχολείου Tim Kelleher πληροφορείται ότι ένα από τα αγόρια αγνοείται.

10.30 π.μ. Κυριακή

Το πτώμα του Άντριου βρίσκεται κοντά σε βράχια, στη βάση ενός γκρεμού.

2μμ Κυριακή

Ο συμμαθητής του, Max Wall, βρίσκεται σε κατάσταση αναίσθητη, χωρίς τις αισθήσεις του, κοντά στο λιμάνι του νησιού. Ο κ. Kelleher δήλωσε ότι είχε επιστρέψει νωρίς από τις διακοπές του. Καλείται ασθενοφόρο, αλλά ο Μαξ κηρύσσεται νεκρός κατά την άφιξή του στο τοπικό κέντρο υγείας.

4.15 μμ Κυριακή

Το σχολείο επιβεβαιώνει τη διπλή τραγωδία.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση