HomeΓΝΩΜΕΣΤο κυριότερο θέμα δεν είναι αν θα τα πάει καλά ο Μητσοτάκης

Το κυριότερο θέμα δεν είναι αν θα τα πάει καλά ο Μητσοτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Το τι έχουμε ν ακούσουμε για τα πολιτικά μας πράγματα τον Ιούλιο-κυρίως- αλλά και τον Αύγουστο που μας έρχονται, φαντάζεστε- και φαντάζομαι- πως  το μόνο σίγουρο είναι ότι το μυαλό μας θα γίνει «σούπα».

Οι βουλευτές –κυρίως οι νέοι- ετοιμάζονται να «σαρώσουν» τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, άλλοι για να τους γνωρίσουμε, διότι δεν τους ξέρουμε και άλλοι για να αναπτύξουν, παρέα με κατ επάγγελμα αναλυτές, δημοσκόπους, επικοινωνιολόγους και πολλών άλλων ειδικοτήτων εκπροσώπους, τις θεωρίες τους για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, τα «κρίσιμα προβλήματα» του Μητσοτάκη και το ρόλο των μικρών κομμάτων.

Είναι φυσιολογικό. Ιούλιος- Αύγουστος είναι μήνες διακοπών για τους πολίτες των οποίων τα οικονομικά  δεν πάνε καθόλου καλά και μπορεί να ψήφισαν όπως ψήφισαν αλλά ,ως συνήθως, θα περιμένουν σχεδόν αμέσως αποτελέσματα ,  τα Μ.Μ.Ε. ξαναφτιάχνουν τα προγράμματά τους, οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν κι αυτοί διακοπές και οι εκπομπές θα γίνονται με αντικαταστάτες ενώ η κυβέρνηση θα προσπαθεί να πείσει, με γρήγορες- ελπίζω όχι βιαστικές- κινήσεις  ότι ορθώς κέρδισε με τέτοια διαφορά τις εκλογές.

Οπλιστείτε με θάρρος. Και όσοι εμπιστευτούν τα γνωστά τους Μ.Μ.Ε. για την ενημέρωσή τους, ας ξέρουν ότι ,λίγο-πολύ, τα ίδια θα ακούνε όποιο κουμπί κι αν πατήσουν.

Το κυριότερο θέμα ΔΕΝ θα είναι αν θα τα πάει καλά ο Μητσοτάκης και η νεογέννητη κυβέρνησή του. Ο πρωθυπουργός ξέρει τι θέλει να κάνει, έχει δεσμευτεί, έχει αποφασίσει και το μόνο ερωτηματικό είναι αν  αυτή η νεογέννητη κυβέρνηση θα μπορέσει να ακολουθήσει τους ρυθμούς του.

Προσωπική μου άποψη: Αυτό που ουσιαστικά  θα κυριαρχήσει –είτε μαθαίνουμε την αλήθεια είτε μας  σερβίρουν φήμες, πληροφορίες, προβλέψεις, «σούπα-μούπες» και ….διαρροές πηγών – είναι η αναδιαμόρφωση του κομματικού σκηνικού.

Διότι το βέβαιον είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τον νέο Τσίπρα αλλά και ο Τσίπρας, τον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ – ή ότι έχει απομείνει απ αυτόν- θα έχει διπλό στόχο: 1. Να βρεθεί ο πραγματικά ΝΕΟΣ ηγέτης του κόμματος και 2. Να το αποδείξει στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά δεν θα δουλεύουν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ για να διαμορφώσουν το νέο τους πρόσωπο. Θα δουλεύουν και στο ΠΑΣΟΚ. Το οποίο είναι υποχρεωμένο να ξαναγεννηθεί γιατί αλλιώς θα εξαφανιστεί.

Εκεί βρίσκεται το βασικό πολιτικό ζήτημα. Διότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβυθιστεί στην  ανυπαρξία της περιόδου 2004-2010, συγγνώμη αλλά…. φέξε μου και γλύστρισα.  Το ΠΑΣΟΚ θα έχει –φαντάζομαι- καταλάβει, διορθώσει, ξαναχτίσει το προφίλ του ενώ, πιθανότατα με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρχει πια ως κόμμα εξουσίας, ο Τσίπρας, «κάτι» θα έχει κάνει.

Τροφή για καλοκαιρινές σκέψεις ρίχνω στο τραπέζι. Και –κατά πάσα πιθανότητα- κάποια πράγματα θα έχουν συμβεί. Ίσως όχι πριν από τις Αυτοδιοικητικές. Αλλά αυτό είναι το έλασσον. Όχι το μείζον.

 

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση