HomeΕΛΛΑΔΑΆντζελα Ζήλεια: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία της – Η επιθυμία της οικογένειάς της

Άντζελα Ζήλεια: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία της – Η επιθυμία της οικογένειάς της

Το τελευταίο αντίο στη σπουδαία τραγουδίστρια και ηθοποιό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιουνίου η αγαπημένη τραγουδίστρια και ηθοποιός, Άντζελα Ζήλεια.

Ο θάνατός της φαίνεται πως ήταν μαρτυρικός, καθώς πριν από πέντε μέρες έπεσε μέσα στο σπίτι της και έσπασε τη σπονδυλική της στήλη, με την πολυαγαπημένη κόρη της να τη μεταφέρει σε ιδιωτική κλινική. Ωστόσο, οι αφόρητοι πόνοι έφεραν την ανακοπή καρδιάς.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 11.00 στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιθυμία της οικογένειάς της είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Η ανακοίνωση για την κηδεία

spiti-600x473

Τα τραγούδια που ερμήνευσε, αλλά και οι ρόλοι της Άντζελας Ζήλεια δίπλα στον Νίκο Ξανθόπουλο την κατατάσσουν στις σπουδαίες πρωταγωνίστριες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Συνεργάστηκε με αξιόλογους ηθοποιούς ανάμεσα τους η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Νίκος Ρίζος, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Στέφανος Ληναίος.

Ως τραγουδίστρια ελαφρού τραγουδιού, κατάφερε να κερδίσει πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βαρκελώνης, Σοπότ, Θεσσαλονίκης). Μάλιστα, στο φεστιβάλ Σοπότ στην Πολωνία (1966), κέρδισε το Α΄ βραβείο ερμηνείας ανάμεσα σε τραγούδια 42 χωρών. Στη Θεσσαλονίκη το 1964 πήρε επίσης το Α’ βραβείο με το τραγούδι «Καλώς όρισες έρωτα» και το 1968 το Β’ βραβείο με το τραγούδι «Χτύπα καρδιά μου».

Ο επιστήθιος φίλο της, Τέρης Χρυσός, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση μετά το τραγικό γεγονός.

«Για μισό αιώνα με την Άντζελα ήμασταν φίλοι καρδιακοί, σαν αδέλφια. Γυρίσαμε όλο τον κόσμο με περιοδεία και δοξαστήκαμε όπου και να πήγαμε. Το αποτέλεσμα ήταν να μην προλάβω να της πω δυο κουβέντες όσο ήταν ζωντανή. Δεν πρόλαβα να πάω στο νοσοκομείο και θα το φέρω βάρος στη συνείδησή μου», δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα ο γνωστός καλλιτέχνης.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση