HomeHL-CultureΓιάννης Φέρτης: Συγκίνηση στην κηδεία του ηθοποιού

Γιάννης Φέρτης: Συγκίνηση στην κηδεία του ηθοποιού

Πλήθος καλλιτεχνών στο “τελευταίο αντίο”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε την Τρίτη (16/04) η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Φέρτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (14/04), σε ηλικία 86 ετών.

Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του Γιάννη Φέρτη παρευρέθηκαν στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών για να πουν το “τελευταίο αντίο” στον καταξιωμένο ηθοποιό του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Συντετριμμένη ήταν η σύζυγος του Γιάννη Φέρτη, η ηθοποιός Μαρίνα Ψάλτη, με την οποία ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν παντρεμένος από το 2001 μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Στην κηδεία έδωσε το “παρών”, επίσης, η Ξένια Καλογεροπούλου, η πρώτη σύζυγος του ηθοποιού, με την οποία υπήρξε παντρεμένος από το 1963 έως το 1972. Η ίδια ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη, με την Μαρίνα Ψάλτη να την αγκαλιάζει την στιγμή που την είδε.

Επίσης, βουρκωμένη εμφανίστηκε και η δεύτερη σύζυγος του Γιάννη Φέρτη, η Μιμή Ντενίση, με την οποία υπήρξε παντρεμένος από το 1981 έως το 1988, ενώ το “παρών” έδωσε και η Τάνια Τσανακλίδου με την οποία έζησε έναν μεγάλο έρωτα τη δεκαετία του ’70.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Φέρτη στην κηδεία του, ήταν η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Κατερίνα Λέχου, ο Γιάννης Βούρος, η Ελένη Ζιώγα, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Σταμάτης Φασουλής.

Αντί χρημάτων για στεφάνια, η οικογένεια του Γιάννη Φέρτη εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθεί οικονομικά το έργο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Ο επικήδειος του Σπύρου Μπιμπίλα

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, αποχαιρέτησε τον Γιάννη Φέρτη με τον παρακάτω επικήδειο:

“Φεύγει ένας πρίγκιπας του θεάτρου, με όλη τη σημασία της λέξης. Ένας πολύτιμος άνθρωπος. Ένας σπουδαίος ηθοποιός. Ένας πρωταγωνιστής που κράτησε το χαμηλό προφίλ από την αρχή της καριέρας του ως τώρα.

Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, όσοι έπαιξαν μαζί του, όσοι έζησαν μαζί του, όσοι είχαν την τύχη να μιλήσουν μαζί του θα θυμούνται πάντα τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, την ποιότητα που είχε στη ζωή του και στη σκηνή και αυτό είναι μεγάλο μάθημα για όλους μας. Για εμάς που μεγαλώσαμε πλάι του και μάς τίμησε με την αγάπη του

Ο Γιάννης θα μείνει στις μνήμες του κοινού μέσα από τους ρόλους που ερμήνευσε στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, σπουδαίους ρόλους. Γιατί ποτέ δεν έπαιξε σε κάτι πιο δεύτερο. Σε όλους όμως εμάς, θα μείνει η αύρα του, η αύρα του χαρακτήρα του, η ποιότητά του, το πολύτιμο αυτό που υπήρχε γύρω του και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε. Η βελούδινη φωνή του θα μας συντροφεύει για πάντα και θα δίνει ποιότητα στη ζωή μας.

Γιάννη μου, είναι πολύ λίγα τα λόγια, δεν μπορούν να συμπυκνωθούν όλα αυτά που αισθάνεται κανείς για όλα όσα έχεις κάνει και όλα όσα έχεις προσφέρει, στους γύρω σου και στην οικογένειά σου. Τώρα ταξιδεύεις ελεύθερος μαζί με τις πεταλούδες που είναι ελεύθερες, που εκεί σε είχα πρωτοδεί. Σ’ ευχαριστούμε για όλα, καλό ταξίδι αγαπημένε μας Γιάννη”.

News247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση