HomeHL-CultureΠέθανε η ηθοποιός, Άντζελα Ζήλεια

Πέθανε η ηθοποιός, Άντζελα Ζήλεια

Σε ηλικία 88 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη τραγουδίστρια και ηθποιός Άντζελα Ζήλεια. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε πριν από λίγο την ξαφνική αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας φίλης και σπουδαίας εμβληματικής τραγουδίστριας με την βελουδινη φωνή των δεκαετιων 60, 70,80, με τα πάμπολλα βραβεία στα εγχώρια και τα διεθνή φεστιβάλ, αλλά και πολύ αγαπητής λόγω της σημαντικης παρουσίας της ως ηθοποιού στις χαρακτηριστικες ταινίες μελό του 60, της μοναδικής Άντζελας Ζήλεια.

Σπουδαία ευγενική κυρία που αγάπησε εμάς τους νεώτερους σαν παιδιά της… Καλό ταξίδι γλυκιά μας Άντζελα…» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μια σπουδαία κυρία

Η Άντζελα Ζήλεια έζησε τις δικές της ημέρες δόξας όταν βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής, ειδικά στη δεκαετία του 1960.

Η παρτενέρ του Νίκου Ξανθόπουλου σε πολλές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου είχε μιλήσει πριμ κάποια χρόνια για τον Γολγοθά που είχε ανέβει με την υγεία της, με αποτέλεσμα να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ένα άρθρο του Νίκου Μουρατίδη την είχε ξαναφέρει στο φως, καιρό πίσω, όταν ο δημοσιογράφος είχε μιλήσει για την υγεία του Δάκη: «Κι άλλος φίλος που του τηλεφώνησα μου επιβεβαίωσε τα άσχημα νέα. Μου είπε ανάμεσα στα άλλα: «Ρώτησα σήμερα τον Τέρη Χρυσό και μου είπε τα δυσάρεστα. Μάλιστα, μου είπε ότι ο Δάκης εδώ και μια βδομάδα δεν μιλάει! Και ο Τέρης, που τον γνωρίζω χρόνια, δεν λέει ποτέ ψέματα ή υπερβολές! Επίσης μου ανέφερε ότι και η Αντζελα Ζήλεια είναι χάλια. Εχει χάσει σχεδόν την όρασή της, την ακοή της και δεν περπατά».

Η πρωταγωνίστρια των μελό κινηματογραφικών ταινιών, θέλοντας τότε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, είχε μιλήσει στην Espresso για την έντονη φημολογία που συνόδευε για την υγεία της: «Για την ηλικία μου, είμαι καλά στην υγεία μου. Με φροντίζει η κόρη μου και δεν έχω κανένα παράπονο. Μπορεί να βαριακούω ή να μη βλέπω καλά, ωστόσο είμαι καλά, αν σκεφτείτε ότι είμαι πλέον πολύ μεγάλη στην ηλικία».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση