HomeHL-9Στον παλμό των εκλογών το Doodle της Google

Στον παλμό των εκλογών το Doodle της Google

Τι είναι τα Google Doodle

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις Εθνικές Εκλογές της Ελλάδας τιμά η Google με το σημερινό της Doodle, καθώς σήμερα 25 Ιουνίου άπαντες στη χώρα μας προετοιμάζονται προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για δεύτερη φορά, καθώς έχουν προηγηθεί και οι εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου ήταν οι πρώτες από το 1990 στις οποίες δεν ίσχυσε το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που καταργήθηκε με νόμο του 2016, αλλά εκείνο της απλής αναλογικής. Σήμερα ωστόσο επιστρέφουμε σε εκείνο της ενισχυμένης αναλογικής.

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση