HomeΕΚΛΟΓΕΣΚωνσταντίνος Κεφαλογιάννης: Ενωμένοι προχωράμε!

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης: Ενωμένοι προχωράμε!

Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα μηνύματα της κάλπης της 21ης Μαΐου ήταν σαφή. Δεν επιδέχονται παρερμηνείες και λάθος αναγνώσεις. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο ελληνικός λαός επιδοκίμασε, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Για τη συνέπεια έργων και λόγων. Για το έργο που παρήγαγε την προηγούμενη τετραετία. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων στηρίξαμε απόλυτα την ελληνική κοινωνία, τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και παράλληλα εκπληρώσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και η Νέα Δημοκρατία παρουσιάστηκε στον ελληνικό λαό στις εκλογές του Μαΐου με ένα μετρήσιμο και απτό έργο.

Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία επιδοκίμασε και το φιλόδοξο κυβερνητικό σχέδιο που παρουσιάσαμε, ένα πλήρως κοστολογημένο σχέδιο για τη νέα τετραετία. Το 2019 υποσχεθήκαμε λιγότερους φόρους. Και το κάναμε. Το 2023 δεσμευόμαστε για καλύτερους μισθούς. Και θα το πράξουμε. Αλλά κυρίως στις εκλογές του Μαΐου επιδοκιμάστε η συνεπή μας θέση και πρόταση ότι η χώρα μας χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα και προοπτική τετραετίας.

Από την άλλη αποδοκίμασε την αξιωματική αντιπολίτευση με τον πιο ηχηρό τρόπο. Και για την κυβερνητική της θητεία και για την αντιπολίτευση που άσκησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά και για την προεκλογική της παρουσία. Με ένα ακοστολόγητο κυβερνητικό πρόγραμμα κόστους 83 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας που θα μας οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα νέο μνημόνιο και με ένα θολό μήνυμα διακυβέρνησης που κάποτε εμπεριείχε κυβερνήσεις δήθεν προοδευτικής συνεργασίας, μετά κυβερνήσεις ηττημένων που μετεξελίχθηκαν σε κυβερνήσεις ανοχής, κοινοβουλευτικής μειοψηφίας δηλαδή. Και ενίοτε κάτι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού.

Παρακολουθούμε μετεκλογικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα στελέχη του να ζουν σε ένα δικό τους, φαντασιακό κόσμο. Σε ένα παράλληλο σύμπαν. Λες και δεν υπήρξε το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου συνεχίζουν να ζουν αρνούμενοι την πραγματικότητα. Για την καταγραφή της δύναμής τους στο 20% δεν έχουμε ακούσει μία λέξη αυτοκριτικής. Ακούσαμε μόνο ότι ήταν μία δυσάρεστη έκπληξη που –άκουσον-άκουσον- θα την πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός. Για το εκλογικό αποτέλεσμα πότε φταίει ο ανώριμος ελληνικός λαός, πότε φταίνε τα ανώριμα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης που δεν δέχθηκαν τα φληναφήματα του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνήσεις συνεργασίας. Πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι. Οι ίδιοι ποτέ. Μέχρι και ψυχιατρική ανάλυση ακούσαμε από ένα στέλεχός τους που διέγνωσε στον ελληνικό λαό το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Ενώ ο ίδιος άνθρωπος που τόσα χρόνια μας πουλούσε φούμαρα για κοινοβουλευτικούς πλουραλισμούς και κυβερνήσεις συνεργασίας. Ο άνθρωπος που ψήφισε την απλή αναλογική ως το πιο δημοκρατικό σύστημα εκπροσώπησης που αντιπροσωπεύει απόλυτα τη βούληση του ελληνικού λαού στις εκλογές δήλωσε χωρίς να ντρέπεται ότι μία επτακομματική ή οκτακομματική Βουλή θα είναι μία Βουλή γραφική και απαξιωμένη. Για να αποδειχθεί περίτρανα ότι ο μόνος λόγος ψήφισης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της απλής αναλογικής ήταν να προσπαθήσει να βάλει τρικλοποδιά στη Νέα Δημοκρατία.

Παραμένουν αδιόρθωτοι. Αθεράπευτα λαϊκιστές. Και συνεχίζουν ακάθεκτοι και με το νέο τους προεκλογικό αφήγημα για τις εκλογές της Κυριακής. Στόχος τους, τώρα να γίνουν ανάχωμα λέει στην παντοδυναμία Μητσοτάκη. Αλήθεια, έθεσε ποτέ κανείς τα χρόνια της Μεταπολίτευσης θέμα παντοδυναμίες για τα κόμματα που κέρδισαν εκλογές με ποσοστά πάνω από 40%; Κινδυνεύει, μήπως, η Δημοκρατία από τη λαϊκή βούληση; Και μάλιστα στην πιο αυθεντική της στιγμή έκφρασης, στην κάλπη;

Βέβαια,  αν ήταν αντίθετα οι αριθμοί οι ίδιοι άνθρωποι που λένε για παντοδυναμίες δεν θα μιλούσαν απλώς, θα ζητωκραύγαζαν για «νίκες της Δημοκρατίας» και «κυρίαρχους λαούς που μίλησαν».

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στις δημοκρατίες οι ισχυρές κυβερνήσεις δεν ταυτίζονται με τις ανεξέλεγκτες κυβερνήσεις. Και ποτέ και κανένας δεν τις παρουσίασε ως φόβητρο. Στη Δημοκρατία παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός. Και αυτός θα καθορίσει τελικά τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες.

Η χώρα μας ασφαλώς χρειάζεται βέβαιες λύσεις. Μία σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας που δεν θα εξαρτάται από εύθραυστες ισορροπίες. Μία σταθερή κυβέρνηση θωρακισμένη σε πιέσεις και κομματικά παζάρια, σε μικροκομματικούς συμβιβασμούς. Μία κυβέρνηση που θα αντλεί ισχύ από τους ίδιους τους πολίτες που την εξέλεξαν.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ελληνικός λαός έδειξε την παντοδύναμη επιθυμία του. Αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά, η κάλπη της Κυριακής είναι άδεια. Γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε. Δεν επαναπαυόμαστε. Δίνουμε τον αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό για μία αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Για μία αυτοδύναμη Ελλάδα. Δίνουμε τον αγώνα για μία καλύτερη Ελλάδα. Για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση