HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτην Πυργού ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην Πυργού ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Προανήγγειλε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τους οικισμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον όμορφο και καταπράσινο οικισμό Πυργού, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης Δικαίωμα στην Πόλη Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με συνεργάτες του.

Η Πυργού που ανήκει στην γεωγραφική ενότητα Γοργολαΐνη, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού οικισμού αλλά ποτέ ο Δήμος Ηρακλείου δεν συμπαραστάθηκε στο αίτημα των κατοίκων της για να αναγνωριστεί και θεσμικά.

kalokairinos_pyrgou_1

Αυτό διαπίστωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνομιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μιχάλη Χαιρέτη και κατοίκους του χωριού που εξέφρασαν τα παράπονά τους για την αντιμετώπιση της περιοχής.

Όπως τόνισαν στην ίδια έλλειψη συμπαράστασης προσκρούει και η ανάγκη για αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

kalokairinos_pyrgou_3

Ένα μεγάλο επίσης ζήτημα που αναδείχτηκε κατά τη διάρκεια  της επίσκεψης στην Πυργού  είναι και ο μη χαρακτηρισμός των δρόμων του χωριού ως δημοτικών, γεγονός που εμποδίζει την έκδοση οικοδομικών αδειών προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή και δυσκολεύει τους κατοίκους της.

«Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου, και αυτό αφορά και οικισμούς που είναι αλλά δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακοί, όπως η Πυργού», δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός  και προανήγγειλε την ανακοίνωση μέσω του προγράμματος της παράταξης,  ενός συνολικού σχεδιασμού ώστε αφενός να αναδειχτούν οι δυνατότητες του κάθε οικισμού και αφετέρου να υλοποιηθούν δράσεις και έργα για την ανάπτυξή τους αλλά και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση