HomeΚΟΣΜΟΣΠαρίστανε τη 17χρονη για να γραφτεί στο Λύκειο ενώ είναι 28 ετών

Παρίστανε τη 17χρονη για να γραφτεί στο Λύκειο ενώ είναι 28 ετών

Οι Αρχές ανέφεραν πως ενδεχομένως να της επιτρέψουν να συνεχίσει την εκπαίδευσή της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη δίψα για μάθηση φέρεται πως είχε μία 28χρονη από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, η οποία δεν δίστασε να συστηθεί ως 17χρονη προκειμένου να μπορέσει να γραφτεί στο Λύκειο και να μάθει άπταιστα αγγλικά.

Εγγράφηκε στο σχολείο τον Ιούνιο του 2022 και κατάφερε να παρακολουθήσει τα μαθήματα ενός ολόκληρου σχολικού έτους, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του γραφείου του σερίφη της περιοχής.

Οι υπάλληλοι του σχολείου ενημέρωσαν τις αρχές τον Μάιο ότι είχαν λάβει μια πληροφορία ότι μια μαθήτρια που είχε καταγραφεί ως 17 ετών ήταν στην πραγματικότητα μια ενήλικη άνω των 25 ετών.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η 28χρονη και η 46χρονη μητέρα της χρησιμοποίησαν πλαστό διαβατήριο και πιστοποιητικό γέννησης για την εγγραφή στο σχολείο.

Σύμφωνα με το CNN, και οι δύο συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα και κατηγορήθηκαν για παραποίηση δημόσιων εγγράφων.

Η 28χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι επιθυμούσε να μάθει να μιλάει την αγγλική γλώσσα άπταιστα.

«Η νεαρή γυναίκα ήθελε να μιλάει άπταιστα τα αγγλικά και ίσως να συνεχίσει τις σπουδές της, κάτι που μπορούμε να κατανοήσουμε. Πήγαινε στο σχολείο, δεν ασχολούταν με κανέναν άλλο, ήταν επιμελής μαθήτρια. Δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα, δεν είχε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα» δήλωσε ο σερίφης.

Μετά το περιστατικό, τα δημόσια σχολεία της περιοχής εξετάζουν τις διαδικασίες εγγραφής και διενεργούν έλεγχο σε όλα τα αρχεία των μαθητών.

Το σχολικό σύστημα θα παρέχει επίσης πρόσθετη απαιτούμενη εκπαίδευση για όλους τους υπαλλήλους με στόχο την αναγνώριση δυνητικά πλαστών εγγράφων.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση