HomeHL-TOPΓιάννης Μαρκόπουλος: Τελευταίος αποχαιρετισμός στο μεγάλο συνθέτη

Γιάννης Μαρκόπουλος: Τελευταίος αποχαιρετισμός στο μεγάλο συνθέτη

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από τις 12:00 της Πέμπτης στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης στην Αθήνα, για να αποτίσει φόρο τιμής στον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Το φέρετρο με τη σορό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, ενώ λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασαν και βρακοφόροι, από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη οι οποίοι απέδωσαν τιμές. Οι Κουρήτες, έμειναν στο πλάι της σορού σε όλη τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος, σαν τιμητική φρουρά.

Μετά τις 16:00, η σορός μεταφέρθηκε στην Ιερά Μητρόπολη όπου εψάλλει η νεκρώσιμος ακολουθία.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έφτασε με ένα λουλούδι ανά χείρας, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο επικήδειος του Δημάρχου Ηρακλείου για τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Στην εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Μαρκόπουλου, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, παρευρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου παρευρέθησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5.» Νίκος Γιαλιτάκης.
dimarchos-epikidios-gianni-markopoulou
Ο Δήμαρχος εκφώνησε επικήδειο στον οποίο ανέφερε:

«Αγαπητέ Γιάννη Μαρκόπουλε
Ήρθα από τη γενέτειρα πόλη σου, το Ηράκλειο, για να σου μεταφέρω το κατευόδιο των συμπατριωτών σου, στο δρόμο που θα διανύσεις προς το αιώνιο φως. Όλοι εμείς στην Κρήτη είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό σου. Αλλά, το ξέρεις καλά, ότι οι μουσικές και τα τραγούδια σου, όλη αυτή η πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη που μας άφησες, θα μιλούν πάντα στην ψυχή μας και θα σε θυμίζουν.
Ο Δήμος Ηρακλείου πρόλαβε να σε τιμήσει εν ζωή, ανακηρύσσοντας σε επίτιμο δημότη και παραδίδοντας σου το κλειδί της πόλης. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε.
Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια. Καλοστραθιά σου που λέμε και στην Κρήτη και καλή αντάμωση».

Το ύστατο χαίρε του Λευτέρη Αυγενάκη στον Γιάννη Μαρκόπουλο
markopoulos5
Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης παρέστη στην εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Μαρκόπουλου στην Μητρόπολη Αθηνών. Στον αποχαιρετισμό του ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε:

«Η χώρα μας, η Κρήτη, το Ηράκλειο αποχαιρέτησαν τον μέγιστο Γιάννη Μαρκόπουλο, με τεράστια ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στη μουσική κληρονομιά του τόπου μας.
Έφυγε, αλλά θα συντροφεύει τις ψυχές μας με τις μοναδικές και παγκόσμιες μελωδίες του.
Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.
Αθάνατος!»

Η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

Το παρών έδωσε και ο ιδρυτής του Λαογραφικού Ομίλου «Κουρήτες», Μανώλης Παττακός

«Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε σήμερα κοντά του. Μας κάλεσε η γυναίκα του. Στο ξεκίνημά μας, το 1988 είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε σε μία συναυλία του στο Ηρώδειο και από τότε μπήκαμε άλλες 2-3 φορές σε συναυλίες που είχε οργανώσει» δήλωσε μεταξύ άλλων εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Παττακός.

Μπάμπης Γαργανουράκης: «Αισθάνομαι τυχερός που συνεργαστήκαμε τόσα πολλά χρόνια»

Στην Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε και ο Κρητικός μουσικός, και στενός συνεργάτης του Γιάννη Μαρκόπουλου, Μπάμπης Γαργανουράκης.

«Αξεπέραστες συναυλίες σε μεγάλα θέατρα, στο Ηρώδειο και σε άλλα κράτη. Πολύ μεγάλες συναυλίες, πολύ μεγάλος άνθρωπος και συνθέτης, αισθάνομαι τυχερός που συνεργαστήκαμε τόσα πολλά χρόνια και συμμετέχω σε 25 δίσκους του. Τον ευχαριστώ, θα του ευχηθώ ‘καλό ταξίδι’ και θα συναντηθούμε σύντομα» δήλωσε στο in.gr, o κ. Γαργανουράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση