HomeΕΛΛΑΔΑΑϋφαντής: Ο Κοτζιάς με έστειλε πειθαρχικό όταν αποκάλυψα κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στη Τεχεράνη

Αϋφαντής: Ο Κοτζιάς με έστειλε πειθαρχικό όταν αποκάλυψα κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στη Τεχεράνη

Για «καθ' έξιν συκοφάντες στον ΣΥΡΙΖΑ» μιλάει ο πρέσβης επί τιμή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην κόντρα μεταξύ του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα και πρέσβη (ΠΥΑ) επί τιμή Γιώργου Αϋφαντή και του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή τα όσα του καταλογίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα με αφορμή τις καταγγελίες του ότι το 2014 η ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν αν και αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε ως «εθνικιστικό στοιχείο».

Μεταξύ άλλων ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρας υποστηρίζει ότι το 2016 ο ίδιος αποκάλυψε κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια. Αναφέρει επίσης ότι δεν κουκούλωσε το θέμα αλλά έστειλε τα στοιχεία για την δράση του κυκλώματος κατευθείαν στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου και αυτό που «εισέπραξε» – όπως αναφέρει – μια πειθαρχική δίωξη από τον κ. Κοτζιά.

Χθες Δευτέρα, στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με μια υπόθεση του 2014». Πιο συγκεκριμένα πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «ο κ. Αϋφαντής έχει εδώ και αρκετά χρόνια απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όχι τόσο για τις απόψεις του αλλά κυρίως για τη συνομοσιολογική διάσταση των θέσεών του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και για την ασυνάρτητη συμπεριφορά του. Στη θητεία του δε, αργότερα, ως Πρέσβης στη Τεχεράνη, είχε υποστεί πειθαρχική δίωξη, επί υπουργίας Κοτζιά, για ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών με τις βίζες. Ενδεχομένως, λοιπόν, η σπουδή του να επιτεθεί σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να έχει να κάνει όχι μόνο με τις απόψεις του, αλλά και με τη προσωπική του πικρία» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας πως «σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με μια υπόθεση του 2014 για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε σαφώς πριν 9 χρόνια. Το μόνο μας σχόλιο ότι η προσπάθειά του να εμπλέξει την Σαμπιχά Σουλειμάν στην προσωπική του ατζέντα και τα πολιτικά του παιγνίδια, είναι απαράδεκτη», υποστήριξαν οι ίδιες πηγές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Αϋφαντή:

Μετά το χθεσινό μου άρθρο στο SLpress.gr και την χθεσινή μου συνέντευξή μου στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον ραδιοσταθμό 9,84 Κρήτη για την εκλογική συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο και την επιδίωξη της Ντόρας Μπακογιάννη να την αντιστρέψει προς όφελος της ΝΔ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις (όπως σήμερα ,13/6, στην ΕΡΤ ο Νάσος Ηλιόπουλος) αισχρές συκοφαντίες του τύπου ότι «έκανα ατασθαλίες με βίζες»,»με ήλεγξε πειθαρχικά ο Κοτζιάς» , άρα «λόγω πικρίας» επιτίθεμαι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξεχνούν» οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρωτοβουλιακά αποκάλυψα τον Μάη του 2016 κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη ,με μαύρο τζίρο 7εκατομμύρια Ευρώ κατ`έτος, το οποίο δρουσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια, πριν φθάσω εγώ εκεί και αναλάβω Πρέσβυς της Ελλάδας. Ξεχνούν ότι αντί να «διαπραγματευθώ» (= να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την δράση του κυκλώματος κατ`ευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντιεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία. Στην συνέχεια κατέθεσα,ως μόνος(!) μάρτυς κατηγορίας κατά του επιτόπιου διαχειριστή του κυκλώματος (του Ιωάννη Σπυρίδωνα Λούζη,τότε Γραμματέα Πρεσβείας Α΄τάξεως) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ, το οποίο του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης ,απόφαση που επικυρωσε αργότερα και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου; Επιβεβαίωσε έτσι τον θλιβερό κανόνα (καθώς η περίπτωσή μου δεν ήταν μοναδική) ότι όσοι εμπρακτα στρέφονται κατα της διαφθοράς στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι!

Τέλος, «ξεχνούν» το σπουδαιότερο οι περιφερόμενοι, καθ΄έξιν συκοφαντες του ΣΥΡΙΖΑ: οτι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με αθώωσε πανηγυρικά και αμετάκλητα τον Μάρτιο του 2019 από τις βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες με τις οποίες με δίωξε πειθαρχικά ο Υπουργός Κοτζιάς επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα…..

Γιώργος Αϋφαντής,Πρέσβυς (ΠΥΑ΄) επί τιμή.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση