HomeΕΛΛΑΔΑΚοτζιάς για Δένδια: Λίγη ευθύνη δεν βλάπτει

Κοτζιάς για Δένδια: Λίγη ευθύνη δεν βλάπτει

Πυρά του πρώην ΥΠΕΞ των κυβερνήσεων Τσίπρα κατά του Νίκου Δένδια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα αιχμηρό Tweet, ο Νίκος Κοτζιάς επέκρινε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια γιατί χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» της Τουρκίας την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν εξέδωσε ακόμη ανακοίνωση για το θέμα.

Επίσης, κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών, πως κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, υποβάθμισε τη σημασία των τουρκικών ενεργειών στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Λίγο αίσθημα ευθύνης δεν θα έβλαπτε», έγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Τσίπρα και επικεφαλής της κίνησης Πράττω.

Δένδιας: Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος οι Τούρκοι στη Συρία

Στην συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο κ. Δένδιας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι η τουρκική επιχείρηση στη Συρία συνιστά ένα μεγάλο λάθος της Τουρκίας, «όπως κάνει αλλεπάλληλα λάθη αυτής της φύσης και μορφής τα τελευταία χρόνια».

«Η Τουρκία διαβάζει τον 21ο αιώνα με εγχειρίδιο ανάγνωσης του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Και καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα και σε λάθος κινήσεις», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «η Τουρκία σκάβει στη λάσπη και χαλάει τη διεθνή εικόνα της».

«Είναι διεθνής ταραξίας, όπου μπελάς και η Τουρκία πρώτη. Ήθελε να στείλουμε κι εμείς πολεμικό πλοίο για να φανεί σαν διμερής διαμάχη και να μας πουν να γυρίσουμε και τα δύο πλοία πίσω, ενώ τώρα φαίνεται ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

skai.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση