HomeHL-9Αναβολή στη δίκη για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Αναβολή στη δίκη για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Στο εδώλιο ο τότε δήμαρχος και αντιδήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβολή πήρε η υπόθεση της τραγωδίας στον Γεροπόταμο όπου στις 17 Φεβρουαρίου του 2017 έχασαν τη ζωή τους τέσσερα μέλη μίας οικογένειας, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Η δίκη ήταν να γίνει σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου  ωστόσο αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου του 2023.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο τότε δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, και η αρμόδια αντιδήμαρχος οι οποίοι παραπέμπονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 17 Φεβρουαρίου του 2019 όταν ο 29χρονος Κώστας, η 30χρονη σύζυγός του Ροδούλα ξεκίνησαν από τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να πάρουν μαζί τους την μητέρα και την αδερφή της κοπέλας για να πάνε στον γάμο ενός συγγενή τους στην Μεσαρά.

Κάποια στιγμή αποφάσισαν να φύγουν από το γαμήλιο γλέντι μιας και το λίγων μηνών βρέφος του ζευγαριού είχε ίωση και είχε μείνει στον Άγιο Νικόλαο με την γιαγιά και τον παππού του.

Η ώρα που επέλεξαν όμως αποδείχτηκε μοιραία λόγω της καταρρακτώδους βροχής….

Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε» με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, ενημερώνοντας για το πού βρίσκονται και λέγοντας στους αστυνομικούς «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε» με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Λίγο αργότερα τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα της Μαρία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με τους επιβάτες να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση