HomeHL-9Νέα σεισμική δόνηση «αναστάτωσε» τις Μοίρες

Νέα σεισμική δόνηση «αναστάτωσε» τις Μοίρες

4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα σεισμική δόνηση αναστάτωσε σήμερα το πρωί τους κατοίκους των Μοιρών που «κουνήθηκαν» αρκετά.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο νέος σεισμός έγινε στις 7:36 με ένταση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του ήταν 6 χιλιόμετρα Νοτιο νοτιοανατολικά του Τυμπακίου με εστιακό βάθος 19,6 χιλιομέτρων.

s

Λέκκας για τη σεισμική ακολουθία στην Κρήτη: Είμαστε σε διαδικασία εκτόνωσης

Ωστόσο, ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Eυθύμης Λέκκας εμφανιστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός, χθες, σχολιάζοντας στην ΕΡΤ την έντονη σεισμική ακολουθία που παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κρήτη.

Ειδικότερα, ο καθηγητής επισήμανε ότι έχουμε εκτόνωση του φαινομένου μετά τα 5,1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης στις Μοίρες Ηρακλείου.

«Από το 5,1 (Ρίχτερ) μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί γύρω στις 15 δονήσεις με μέγεθος από 3 μέχρι 4,5. Ο τελευταίος 4,5 ήταν τις πρώτες πρωινές ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια διαδικασία εκτόνωσης και αυτό βεβαίως τόνισε και η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Σεισμικής Διακινδύνευσης του Οργανισμού, η οποία ουσιαστικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με περιορισμένου εύρους σεισμική δραστηριότητα σε περιοχές που δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερους σεισμούς όπως αυτή των Μοιρών ή του Κορινθιακού Κόλπου κοντά στο Ξυλόκαστρο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση