HomeHL-LifestyleΜάικλ Τζάκσον: Η ανατριχιαστική ταινία που ήθελε να φτιάξει με τον Στίβεν Κινγκ

Μάικλ Τζάκσον: Η ανατριχιαστική ταινία που ήθελε να φτιάξει με τον Στίβεν Κινγκ

Τι θα υποδυόταν ο δημοφιλής τραγουδιστής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Στίβεν Κινγκ ήταν καλεσμένος στο νέο podcast που συνδιοργανώνει ο Λέον Νέιφαχ και ο Τζέι Σμουθ, με τίτλο «Think Twice», όπου προχώρησε σε κάποιες αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν αφιερωμένο στον μουσικό θρύλο και η περιγραφή του χαρακτηρίζεται ως εξής: «Πάνω από μια δεκαετία μετά το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, η κληρονομιά του παραμένει περίπλοκη και άλυτη. Το «Think Twice: Michael Jackson» είναι μια εξερεύνηση της ζωής και του αντίκτυπου του βασιλιά της ποπ – και μια έρευνα σχετικά με το γιατί η παγκόσμια επιρροή του συνεχίζει να υφίσταται, παρά τις ανησυχητικές κατηγορίες εναντίον του. Σε αυτή τη σειρά δέκα επεισοδίων, οι δημοσιογράφοι Λεόν Νέιφαχ και Τζέι Σμουθ σας παρουσιάζουν μια νέα οπτική της ιστορίας του Μάικλ Τζάκσον, βασισμένοι σε δεκάδες πρωτότυπες συνεντεύξεις με ανθρώπους που τον παρακολούθησαν από κοντά».

Στο πρόσφατο επεισόδιο, αποκαλύφθηκε μια ανατριχιαστική περίπτωση όπου η τέχνη, για άλλη μια φορά, μιμήθηκε τη ζωή, όταν ο βασιλιάς της ποπ συνεργάστηκε με τον βασιλιά του τρόμου πριν από 30 χρόνια.

Αυτό συνέβη όταν ο Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος βρισκόταν τότε στο απόγειο της φήμης του, επιστράτευσε τον Στίβεν Κινγκ για να δουλέψει σε μια ταινία μικρού μήκους με τον προσωρινό τίτλο «Is This Scary?». Στη μικρού μήκους ταινία, ο τραγουδιστής του «Thriller» θα υποδυόταν έναν παράξενο άνδρα σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, που πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε έναν εξαγριωμένο όχλο κατοίκων της πόλης που τον κατηγορούν ότι τρόμαξε τα παιδιά τους με τα μαγικά και τα αστεία του.

«Οι άνθρωποι σε αυτή την πόλη αισθάνονταν ότι αυτός ο άνδρας στο σπίτι με τον λόφο ήταν παράξενος και περίεργος και τρομακτικός», είπε ο Κινγκ. Ενώ, τα παιδιά πηγαίνανε κόντρα στους γονείς τους και έλεγαν: «Εμείς, τον γουστάρουμε αυτόν τον τύπο!».

Αλλά σε μια ανατριχιαστική ανατροπή της πραγματικότητας, 12 ημέρες αφού είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα του «Is This Scary?» – στις 23 Αυγούστου του 1993 – κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο αείμνηστος θρύλος της μουσικής βρισκόταν υπό διερεύνηση για φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου αγοριού. Η παραγωγή σταμάτησε και η ταινία μικρού μήκους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μια παρόμοια πλοκή, ωστόσο, είχε η μικρού-μήκους ταινία του, που λεγόταν «Ghosts», του 1996.

Ο Νέιφαχ αποκάλεσε το βίντεο ένα «ξεχασμένο τεχνούργημα» και υποστήριξε ότι το πιο εντυπωσιακό σε αυτό είναι ότι γυρίστηκε προτού κάποιος κατηγορήσει τον Τζάκσον για οτιδήποτε.

«Στην πραγματικότητα, οι κατηγορίες συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής, η οποία ακυρώθηκε όταν βγήκαν οι πρώτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης για τον Τζόρνταν Τσάντλερ», πρόσθεσε. «Ήμουν τόσο γοητευμένος που αυτή ήταν η ιστορία που ήθελε να πει ο Μάικλ σε μια πολύ δημόσια μορφή».

Ο παρουσιαστής του podcast συνέχισε: «Το 1993 βλέπετε και τις δύο πλευρές της ιστορίας του Μάικλ. Την αλματώδη άνοδο και την απίστευτη πολιτιστική επίδραση του, αλλά και την τραγική και δύσκολη περίοδο που ακολούθησε, όπου, ανεξάρτητα από το τι πιστεύατε για τις κατηγορίες, δεν μπορούσατε να τον βλέπετε πια με τον ίδιο τρόπο».

«Το πιο εκπληκτικό για μένα είναι ότι ο Μάικλ κινήθηκε για να γυρίσει αυτή την ταινία προτού ποτέ κάποιος τον κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών», πρόσθεσε ο Νέιφαχ.

Το «Is This Scary?» σχεδιάστηκε από τον Τζάκσον ως «πνευματική συνέχεια» του επικού βίντεο-κλιπ του, «Thriller» του 1983. Αλλά, όπως πρόσθεσε ο Σμουθ, «ήθελε αυτό να είναι ακόμα πιο τρομακτικό».

Το πρότζεκτ ήταν αρχικά μέρος μιας διαφημιστικής συμφωνίας που είχε συνάψει ο Τζάκσον με την Paramount Pictures για το «Addams Family Values» του 1993.

«Η ιδέα του Μάικλ ήταν να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους στην έπαυλη της οικογένειας Addams και να έχει cameos από μερικούς από τους χαρακτήρες», είπε ο Σμουθ. «Η Paramount θα έπαιζε στη συνέχεια το διαφημιστικό σποτ στις αίθουσες ως έξτρα για τους θαυμαστές».

Ο Τζάκσον στράφηκε στον Κινγκ – ο οποίος είχε γράψει κλασικά έργα τρόμου όπως τα «The Shining», «It» και «Pet Sematary» – για να προσφέρει, ίσως, μια ανακούφιση στον εαυτό του γράφοντας και ζωντανεύοντας τη χειρότερη εκδοχή της ζωής του.

«Ήμουν γνωστός ως ο τύπος του τρόμου, ο δάσκαλος του τρόμου», είπε ο Κινγκ, «[Ο Μάικλ] μου είπε … «Θέλω να κάνω το πιο τρομακτικό βίντεο που έχει γίνει ποτέ. Και εσύ είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνεις»».

Ενώ ο Τζάκσον εργαζόταν για να αλλάξει την εικόνα του ως «παράξενου» – όπως την περιέγραψε ο Σμουθ- νωρίτερα το 1993, τώρα πια την αποδεχόταν.

Όπως εξήγησε ο Κινγκ, «Αυτό που ήθελε [ο Μάικλ] να πει ήταν: «Το παράξενο δεν είναι κακό, και οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το παράξενο είναι κακό εκφράζουν ένα είδος νοοτροπίας αγέλης, μια νοοτροπία όχλου»».

Για τον σκοπό της ταινίας του, οι ηθοποιοί του όχλου του «Is This Scary?» εκστόμιζαν προσβολές στον Τζάκσον για να τον εκνευρίσουν στη σκηνή της αντιπαράθεσης, αποκαλώντας τον με χαρακτηρισμούς όπως «φρικιό» και «αγόρι φρικιό».

«Ο Μάικλ ήθελε κάτι αρκετά ενστικτώδες, ως αντίδραση σε αυτό και [ήθελε] η κάμερα να τον τραβήξει να τραυματίζεται σχεδόν σωματικά από αυτά που έλεγα, σαν να του προκαλούσα μια βαθιά πληγή στη ψυχή του», είπε ο ηθοποιός του «Is This Scary?» Τρόι Έβανς.

Τελικά, ο Τζάκσον εξερράγη με ένα σχόλιο κάποιου ηθοποιού που δεν έχει αποκαλυφθεί και φώναξε κατά τη διάρκεια της σκηνής: «Ξέρεις τι μπορείς να κάνεις για μένα; Φίλα με εδώ! Φίλα με εδώ! … Πηγαίντε στο διάολο! Όλοι σας… Είναι τρομακτικό αυτό;!».

«Είναι ένα καταπληκτικό πράγμα να ακούς», είπε ο Νέιφαχ για τον εξοργισμένο Τζάκσον που άκουσε στο αρχειακό υλικό. «[Είναι] Ο Μάικλ Τζάκσον όπως δεν τον έχετε ακούσει ποτέ πριν – να ξεσπάει σε όλους τους ανθρώπους που φανταζόταν ότι τον απέρριπταν, που τον γελοιοποιούσαν και τον αποκαλούσαν παράξενο ή φρικιό».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση