HomeHL-GreeceΕκλογές 2023: Ανακοινώνει το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

Εκλογές 2023: Ανακοινώνει το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

 Ο Δουδώνης, η Χρονοπούλου και οι εσωκομματικές… γκρίνιες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναγιώτης Δουδωνής θα είναι πιθανότατα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει των εκλογών 2023.

Γρίφος παραμένει η δεύτερη, εκλόγιμη, θέση του Επικρατείας για την οποία ακουγόταν χθες έντονα η Ελένη Χρονοπούλου. Πρόθεση του κ. Ανδρουλάκη ήταν να βρεθεί η κυρία Χρονοπούλου στη Βουλή όχι μόνο διότι εκείνη ήταν που κατήγγειλε τον πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, αλλά διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό και σημαντική πορεία στις Βρυξέλλες, έχοντας θέσεις ευθύνης.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι η Ελένη Χρονοπούλου εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ομάδας Ανδρουλάκη, που την έφερε ψηλότερα και από γνωστά στελέχη. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελένη Χρονοπούλου εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).

Την ίδια ώρα, πάντως, οι γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν ήταν λίγες. Ο Δημήτρης Μάντζος φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να επιθυμούσε ο ίδιος να βρίσκεται στην επόμενη Βουλή (άλλωστε έχει εργαστεί στην ΚΟ επί προεδρίας Φώφης Γεννηματά), αλλά τελικά στην άτυπη αυτή κόντρα επικράτησε -εκτός απροόπτου- ο Π. Δουδωνής. Ο κ. Δουδωνής θεωρείται -πλέον- ο στενότερος συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη (μετά και την αθόρυβη αποχώρηση από το στενό επιτελείο του Ο. Κωνσταντινόπουλου) και εκπροσωπεί τη νέα γενιά πράσινων στελεχών.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μη εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να βρεθούν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, το  στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΕ Νίκος Μήλης, ο γιος του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρης Λαμπράκης και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση