HomeΣΠΟΡΗ μπάλα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πωληθεί για 227.000 ευρώ

Η μπάλα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πωληθεί για 227.000 ευρώ

Θα βγει σε δημοπρασία τον Ιούνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μπάλα του περσινού τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι κέρδισε την Γαλλία του τρομερού Κιλιάν Μπαπέ στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια, 3-3 παράταση), πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον ερχόμενο Ιούνιο και εικάζεται πως μπορεί να πωληθεί για το ποσό των 227.000 ευρώ.

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 ήταν ένας από τους καλύτερους στην Ιστορία, καθώς η Αργεντινή νίκησε την Γαλλία με 4-2 στα πέναλτι μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, που είδε τις δύο χώρες να είναι ισόπαλες σε κανονική διάρκεια και παράταση.

O Λιονέλ Μέσι είχε «ανοίξει» το σκορ με εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Ανχέλ ντι Μαρία έκανε το 2-0 για την Αργεντινή. Ακολούθησαν δύο γκολ του Κιλιάν Μπαπέ, το πρώτο με πέναλτι και το δεύτερο με ένα εξαιρετικό σουτ με το δεξί του πόδι.

Στην παράταση, ο Μέσι έβαλε ξανά τους Αργεντινούς μπροστά στο σκορ, μέχρι την στιγμή που ο Κιλιάν Μπαπέ ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έκανε μία εκ των μεγαλύτερων αποκρούσεων στην Ιστορία, όταν έσωσε με το πόδι του το σουτ του Κόλο Μουανί.

Στην διαδικασία των πέναλτι, ο Κομάν και ο Τσουαμενί δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Μαρτίνες, με τον Γκονσάλο Μοντιέλ να «χαρίζει» το βαρύτιμο τρόπαιο στην Αργεντινή.

Η μπάλα που χρησιμοποιήθηκε για τον τελικό, τοποθετήθηκε σε διαγωνισμό που έκανε η Adidas μετά τον τελικό και ένας τυχερός που παραμένει ανώνυμος, κέρδισε τον διαγωνισμό.

Έχει αποφασίσει όμως να πουλήσει την μπάλα σε δημοπρασία αθλητικών αναμνηστικών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιουνίου με την ευγενική χορηγία της εταιρίας “Graham Budd Auctions.”

Η δημοπρασία θα γίνει ηλεκτρονικά, με την μπάλα να αναμένεται να φτάσει το ποσό των 181.000 έως 227.000 ευρώ.

Ο ανώνυμος νικητής δήλωσε:

«Συμμετείχα στον διαγωνισμό χωρίς να σκέφτομαι τίποτα, όμως όταν κέρδισα νόμιζα πως επρόκειτο για απάτη.

Εξακολουθούσα να το πιστεύω αυτό μέχρι τη στιγμή που η μπάλα έφτασε στο σπίτι μου. Είναι μια απίστευτη ιστορία και είμαι μέρος αυτής και τα χρήματα που θα βγάλω ευελπιστώ να αλλάξουν την ζωή μου».

Ο επικεφαλής του τμήματος αθλητικών αναμνηστικών της εταιρίας “Graham Budd Auctions”, Ντέιβιντ Κόνβερι, πρόσθεσε για την δημοπρασία:

«Αυτή η μπάλα της Adidas είναι ένα συναρπαστικό και σημαντικό κομμάτι της πρόσφατης Ιστορίας του ποδοσφαίρου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα επίμαχα ζητήματα γύρω από την διεξαγωγή της διοργάνωσης, παράλληλα με το πόσο «βοήθησε» την φήμη του Λιονέλ Μέσι και του Κιλιάν Μπαπέ.

Είναι σημαντικό, από την μεριά ενός συλλέκτη, να έχει τα απαραίτητα χαρτιά πιστοποίησης. Η μπάλα είναι πλήρως πιστοποιημένη και μπορούμε να εντοπίσουμε το κάθε μέρος του «ταξιδιού» της μέχρι και σήμερα. Αυτός μάλιστα είναι ένας από τους λόγους που πιστεύουμε ότι η μπάλα θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει την εκτιμώμενη τιμή της».

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση