HomeΕΚΛΟΓΕΣΣυνάντηση Γ. Σταθάκη με μέλη αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πηλοίκο»

Συνάντηση Γ. Σταθάκη με μέλη αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πηλοίκο»

Τι συζήτησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με μέλη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πηλοίκο», στο ΒΙΟΠΑ Χανίων, είχε ο πρώην Υπουργός και υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Σταθάκης.

Η ΑΜΚΕ «Πηλοίκο» έχει ως στόχο να προάγει και να εξελίσσει τον βιώσιμο σχεδιασμό που βασίζεται στη χρήση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών. Μέλη της είναι αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, τεχνικοί δόμησης και καλλιτέχνες και δραστηριότητές της η σχεδίαση και κατασκευή κτιρίων, οικιακού και άλλου εξοπλισμού, η οργάνωση εργαστηρίων, διαλέξεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλων δράσεων, η επιστημονική έρευνα κ.ά.

Παρουσιάζοντας το πλούσιο έργο τους στα Χανιά και σε όλον τον κόσμο, ήταν κοινή η διαπίστωση των μελών της αλλά και του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, για την αναγκαιότητα της οικολογικής δόμησης, που έχει τις ρίζες της στις βασικές αρχές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, απέναντι στα σύγχρονα ενεργοβόρα πρότυπα οικιστικής ανάπτυξης. Καθώς  νιώθουμε καθημερινά τις πόλεις μας να «ψήνονται», αντιλαμβανόμαστε πια ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος, η αποσταθεροποίηση του κλίματος λόγω εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, η δραματική μείωση των αποθεμάτων πρώτων υλών και η συνεχής αύξηση του κόστους τους, η άνοδος των τιμών των καυσίμων, απαιτούν ένα άλλο μείγμα περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής και στη χώρα μας. Στόχος πρέπει να είναι μια πιο αρμονική σχέση των πόλεων και των πολιτών με το αναντικατάστατο φυσικό και πολιτισμικό πλαίσιο.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε την αξία αυτής της αντίληψης που και η «Πηλοίκο» αναδεικνύει. Άλλωστε, η περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε και έχει στον πυρήνα της τις ίδιες ιδέες, από την οργάνωση των χρήσεων γης και το κτηματολόγιο, ως τον βιοκλιματικό σχεδιασμό, την εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων με την κυκλική οικονομία, την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την προστασία του πλούσιου περιβαλλοντικού αποθέματος της χώρας αλλά και των Χανίων. Μόνο πολύπλευρο κέρδος μπορεί να προσφέρει αυτή η αντίληψη και η πολιτική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση