HomeHL-9Τουρισμός: Έρχεται έκρηξη αφίξεων τον Μάιο-Τα αεροδρόμια με την υψηλότερη κίνηση

Τουρισμός: Έρχεται έκρηξη αφίξεων τον Μάιο-Τα αεροδρόμια με την υψηλότερη κίνηση

Ρεκόρ Βρετανών τουριστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μάιος μπαίνει με τις καλύτερες προοπτικές για την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό. Σύμφωνα με το recovery tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, ο προγραμματισμός σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις φτάνει τις 577 χιλιάδες θέσεις, αριθμός αυξημένος κατά 26% σε σύγκριση με την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου (24- 30 Απριλίου), οπότε οι προγραμματισμένες θέσεις ανέρχονται σε 459 χιλιάδες.

p1

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να παραμένει η βασική «δεξαμενή» τουριστών από το εξωτερικό. Οι προγραμματισμένες θέσεις από τη βρετανική αγορά μάλιστα διπλασιάζονται την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Ακολουθούν οι αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ολλανδίας, της Ολλανδίας, της Τουρκίας και του Βελγίου.

p2

Όσον αφορά τα αεροδρόμια με την υψηλότερη κίνηση, προηγούνται της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ακολουθούν η Ρόδος, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Κως, η Μύκονος, η Ζάκυνθος, η Καλαμάτα και το Άκτιο.

p3

Όσο μπαίνουμε στην τουριστική σεζόν, τόσο θα αυξάνεται ο προγραμματισμός από τις αεροπορικές εταιρείες, με τα μηνύματα από τις βασικές αγορές του εξωτερικού να είναι πολύ θετικά. Οι προορισμοί ξεκινούν να γεμίζουν, ενώ και tour operators και αεροπορικές εταιρείες, λόγω της υψηλής ζήτησης για Ελλάδα, επεκτείνουν τα προγράμματά τους.

Ενδεικτικά, η αεροπορική εταιρεία Volotea διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά με οκτώ νέα δρομολόγια από και προς την Ελλάδα και 1,4 εκατ. θέσεις, αριθμό αυξημένο κατά 28% σε σχέση με το 2019 και κατά 12% συγκριτικά με το 2022. Παράλληλα, επεκτείνει τη συμφωνία κοινού κωδικού με την AEGEAΝ σε 93 δρομολόγια μέσα στο 2023.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως η Tui UK, στο καλοκαιρινό πρόγραμμα για το 2024, προσθέτει επιπλέον 250.000 θέσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου προς Ελλάδα.

Ρεκόρ Βρετανών τουριστών

Την εντυπωσιακή άνοδο σε αφίξεις Βρετανών τουριστών και ταξιδιωτικά έσοδα επισήμαναν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Matthew Lodge σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Ο υπουργός Τουρισμού εκτίμησε ότι το 2023 θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά από την περσινή με τον αριθμό των τουριστών από τη Βρετανία να αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 4 εκατομμύρια, καθώς φέτος αυξήθηκαν οι πτήσεις ενώ προστέθηκαν και νέοι προορισμοί. Σε αυτή την εκτίμηση υπερθεμάτισε και ο Βρετανός πρέσβης, σημειώνοντας ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το 2023 η Ελλάδα θα καταγράψει νέο ρεκόρ στην προσέλευση ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.
capital.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση