HomeHL-9Μετά από 12 χρόνια λειτουργεί ξανά το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου

Μετά από 12 χρόνια λειτουργεί ξανά το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου

Δείτε βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου, μετά από 12 χρόνια που παρέμεινε κλειστό, κήρυξε την Κυριακή το απόγευμα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τηρώντας τη δέσμευσή της, να το ανοίξει με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου. Ένα σύγχρονο, με διπλάσιους από τους αρχικούς εκθεσιακούς χώρους, πολύ πλούσιο σε ευρήματα που προβάλλονται με σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης κ.α.

Την υπουργό και τους λοιπούς επισήμους υποδέχθηκε η Διευθύντρια  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού και το υπόλοιπο προσωπικό της Εφορείας που ξενάγησαν τους επισήμους στις αίθουσες του Μουσείου.

mousio-agiou-nikolaou-a

«Ολοκληρώνεται η τελευταία φάση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου – ένα μουσείο το οποίο για 12 χρόνια ήταν κλειστό! Ανοίγει τις πόρτες του για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Αγίου Νικολάου, με διπλάσιο εκθεσιακό χώρο. Είναι μεγάλη χαρά για το ΥΠ.ΠΟ και την Αρχαιολογική Υπηρεσία όταν ένα τέτοιο έργο αποδίδεται στην πόλη, στους φορείς ου Πολιτισμού που φιλοξενεί. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό το οποίο έκανε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε σήμερα να μπορούμε να ανοίξουμε το Μουσείο έστω και χωρίς να είναι τελειωμένο. Έχουμε τη δυνατότητα σε συνεννόηση με το προσωπικό της Εφορείας να μπορεί κάποιος να το επισκεφθεί ενώ η τελευταία φάση των εργασιών είναι σε εξέλιξη, Εύχομαι, τον Οκτώβρη, να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε το Μουσείο ολοκληρωμένο πλέον για να μπορέσει το χειμώνα να αποτελέσει προορισμό για τα σχολεία και τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.
anatolh.com

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση