HomeΕΛΛΑΔΑΚαλλιτέχνες: Εκκενώθηκε το θέατρο «Ολύμπια» που ήταν υπό κατάληψη – Δέκα συλλήψεις

Καλλιτέχνες: Εκκενώθηκε το θέατρο «Ολύμπια» που ήταν υπό κατάληψη – Δέκα συλλήψεις

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εκκένωση του θεάτρου «Ολύμπια» που ήταν κατειλημμένο από εργαζόμενους και σπουδαστές στον χώρο του χορού προχώρησε η Αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 10 άτομα έχουν συλληφθεί μετά την αστυνομική επιχείρηση, ενώ υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ.

Η κατάληψη είχε γίνει στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων από τους καλλιτέχνες ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.
11-12

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, μετά από σχετική Εισαγγελική παραγγελία, αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών, η οποία ξεκίνησε νωρίς σήμερα (06-04-2023) το πρωί, για την εκκένωση του κτιρίου που στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”, επί της οδού Ακαδημίας αρ. 59 στην Αθήνα.

Από το κτίριο προσήχθησαν -10- άτομα (5 άνδρες και 5 γυναίκες), στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διενεργεί την προανάκριση, τα οποία και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι, το κτίριο αποδόθηκε στον υπεύθυνο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε σταματήσει η κατάληψη του θεάτρου REX. Σε ανακοίνωσή του ο «Συντονισμός Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών», ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ότι: «Μετά από 50 μέρες κατάληψης του ΡΕΞ, το σώμα της συνέλευσης, οι καλλιτέχνες, οι εργαζόμενες/οι στις τέχνες, τα σπουδαστά, εμείς οι δημιουργοί του παρόντος και του μέλλοντος αφουγκραζόμεν@ τη στιγμή και την μεταβλητότητα του αγώνα αποφασίζουμε να βάλουμε μια άνω τελεία».

Το ίδιο είχαν αποφασίσει και όσοι είχαν καταλάβει το κτίριο Τσίλερ στις 23 Μαρτίου.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση