HomeHL-CultureΌσκαρ 2023: Οι 8 πιο συγκινητικές ομιλίες στην τελετή απονομής των βραβείων

Όσκαρ 2023: Οι 8 πιο συγκινητικές ομιλίες στην τελετή απονομής των βραβείων

Δείτε τις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα βραβεία Όσκαρ τιμούν τους ηθοποιούς για τη δουλειά τους στον κινηματογράφο, αλλά μερικές φορές οι πιο συναισθηματικές τους ερμηνείες λαμβάνουν χώρα στη σκηνή της τελετής των Όσκαρ.

Άλλωστε, η μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ είναι συχνά το σημείο όπου τα όνειρα πολλών αστέρων γίνονται πραγματικότητα, και μαζί με αυτό, υπάρχουν και πολλά δάκρυα. Ακολουθούν μερικές από τις πιο συγκινητικέ στιγμές στην πρόσφατη ιστορία των Όσκαρ σύμφωνα με το etonline.com.

  1. Νικόλ Κίντμαν: Α’ Γυναικείου Ρόλου, The Hours (2003)

Παρά τον γενναίο αγώνα της να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η Κίντμαν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το ξέσπασμα  της. «Ο Ράσελ Κρόου είπε: «Μην κλάψεις αν ανέβεις εκεί πάνω», και τώρα κλαίω», τόνισε η ίδια.

  1. Νάταλι Πόρτμαν: Α’ Γυναικείου Ρόλου, Black Swan (2011)

Η Πόρτμαν δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευγνώμων που πήρε το βραβείο, αλλά παραδέχτηκε ότι ένα ακόμη καλύτερο βραβείο θα ήταν να συνεργαστεί με τις συνυποψήφιές της Νικόλ Κίντμαν, Τζένιφερ Λόρενς, Ανέτ Μπένινγκ και Μισέλ Γουίλιαμς. «Tρέφω τόσο μεγάλο θαυμασμό για εσάς», είπε.

  1. Μπεν Άφλεκ: Καλύτερη ταινία, Argo (2013)

Σε έναν από τους πιο σύντομους λόγους για τα Όσκαρ που δόθηκαν ποτέ, ο Affleck είπε γρήγορα τα ονόματα όσων έπρεπε να ευχαριστήσει, αλλά επιβράδυνε για να θυμηθεί την πρώτη του νίκη με Όσκαρ που έλαβε χώρα περισσότερο από μια δεκαετία πριν.

«Δεν είχα ιδέα τι έκανα», είπε ο Άφλεκ, αναφερόμενος στη νίκη του για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο με τον Ματ Ντέιμον το 1998 για την ταινία Good Will Hunting. «Στεκόμουν εδώ μπροστά σε όλους εσάς, πραγματικά ένα παιδί. Βγήκα έξω και δεν πίστευα ποτέ ότι θα επέστρεφα εδώ, και βρίσκομαι εδώ εξαιτίας τόσων πολλών από εσάς που είστε παρόντες απόψε».

  1. Τζένιφερ Χάντσον: Β’ Γυναικείου Ρόλου, Dreamgirls (2007)

«Δεν πίστευα ότι θα κέρδιζα», παραδέχτηκε η Χάντσον κρατώντας το αγαλματίδιό της. Η πρώην υποψήφια για το American Idol συνέχισε να αποτίει φόρο τιμής στην εκλιπούσα γιαγιά της, η οποία αποτέλεσε την έμπνευσή της για να ακολουθήσει καριέρα στη βιομηχανία του θεάματος.

  1. Οκτάβια Σπένσερ: The Help (2012)

Η συγκινητική ομιλία της Σπένσερ έκανε ολόκληρη την αίθουσα να σηκωθεί όρθια, αλλά προκάλεσε και πολλά γέλια με την εναρκτήρια ατάκα της. «Σε ευχαριστώ, Ακαδημία, που με έβαλες με τον πιο σέξι άντρα στην αίθουσα», αστειεύτηκε.

  1. Σαρλίζ Θερόν: Α’ Γυναικείου Ρόλου, Monster (2004)

Η Θερόν ξεκίνησε χαρούμενη, αλλά άρχισε να δακρύζει όταν ευχαρίστησε την πατρίδα της, τη Νότια Αφρική. Μέχρι τη στιγμή που άρχισε να μιλάει για τη μητέρα της, τη Γκέρντα, είχε χάσει την ψυχραιμία της.

«Έχεις θυσιάσει τόσα πολλά για μένα ώστε να μπορώ να ζω εδώ και να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα», είπε. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πόσο πολύ σε αγαπώ».

  1. Γκουίνεθ Πάλτροου: Α’ Γυναικείου Ρόλου, Shakespeare in Love (1999)

Η Πάλτροου ουσιαστικά έκλαιγε από την αρχή μέχρι το τέλος κατά τη διάρκεια της ευχαριστήριας ομιλίας της, η οποία γρήγορα έγινε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία της απονομής των βραβείων. Όταν ήρθε η ώρα να ευχαριστήσει την οικογένειά της, η ηθοποιός σχεδόν κατέρρευσε τελείως.

«Δεν θα μπορούσα να παίξω αυτόν τον ρόλο αν δεν είχα νιώσει την αίσθηση της υπερβολικής αγάπης και γι’ αυτό ευχαριστώ την οικογένειά μου», είπε.

  1. Χάλι Μπέρι: Α’ Γυναικείου Ρόλου, Monster‘s Ball (2002)

Δεν έμεινε κανένας ασυγκίνητος όταν η Μπέρι ανέβηκε στη σκηνή, ήδη κλαίγοντας με λυγμούς, και έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα ηθοποιός που κατέκτησε την περίφημη διάκριση.

«Αυτή η στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερη από μένα», είπε στην ομιλία της. «Αυτή η στιγμή είναι για την Ντόροθι Ντάντριτζ, τη Λένα Χορν, την Ντάιαν Κάρολ. Είναι για τις γυναίκες που στέκονται δίπλα μου: Τζάντα Πίνκετ, Άντζελα Μπάσετ, Βίβικα Φοξ. Και είναι για κάθε ανώνυμη, απρόσωπη έγχρωμη γυναίκα που τώρα έχει μια ευκαιρία, επειδή η πόρτα απόψε άνοιξε».

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση