HomeHL-CultureΗ Μισέλ Γιο έγραψε ιστορία: Η πρώτη Ασιάτισσα που παίρνει Όσκαρ

Η Μισέλ Γιο έγραψε ιστορία: Η πρώτη Ασιάτισσα που παίρνει Όσκαρ

Από Miss Malaysia, ηθοποιός σε ταινίες δράσης και τελικά Οσκαρική πρωταγωνίστρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΗΜισέλ Γιο – στον ρόλο  μιας Κινεζοαμερικανίδας ιδιοκτήτριας πλυντηρίου, της Έβελιν Ουάνγκ στην αντισυμβατική κωμωδία «Τα πάντα όλα», που σάρωσε χθες τα Όσκαρ 2023 – έγραψε ιστορία.

Η 60χρονη ηθοποιός από τη Μαλαισία έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που παίρνει Όσκαρ – και μάλιστα το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, κοινώς είναι η καλύτερη ηθοποιός της χρονιάς.

Πανευτυχής και απαστράπτουσα μέσα στην λευκή τουαλέτα της, η Γιο παρέλαβε το βραβείο της έχοντας πλήρης ενσυναίσθηση του τι συνέβαινε: «Για όλα τα μικρά αγόρια και τα μικρά κορίτσια που μοιάζουν σαν εμένα και μας βλέπουν απόψε, αυτός είναι φάρος ελπίδας και πιθανοτήτων. Είναι απόδειξη πως μπορείς να κάνεις μεγάλα όνειρα και πως τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα», είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Από Miss Malaysia, οσκαρική πρωταγωνίστρια

Η γεννημένη στη Μαλαισία ηθοποιός κέρδισε τον τίτλο ομορφιάς Miss Malaysia το 1983 σε ηλικία 20 ετών και από τότε μπήκε στον κόσμο του θεάματος, σε μια εποχή που οι Ασιαάτες που μεσουράνουσαν στο Χολυγουντ ήταν ο Τσάκι Τσαν και ο Μπρους Λι.

Η Γιο άρχισε να παίζει σε  αντίστοιχες ταινίες δράσης (μικρού μπάτζετ και άγνωστες στο ευρύ κοινό) μέχρι και έγινε γνωστή από την ταινία «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει», όπου έπαιζε την κατάσκοπο δίπλα στο πλευρό του Τζέιμς Μποντ -Πιρς Μπρόσναν, το 1997.

Το όνειρο του Χόλιγουντ άρχισε να γίνεται πια πραγματικότητα και εδραιώθηκε με τις ταινίες «Τίγρης και Δράκος» (2000) και «Αναμνήσεις μιας γκέισας» (2005).

Σε παλιότερη συνέντευξή της – για το μυστικό της επιτυχίας της – η Γιο είχε δηλώσει: «Είμαι πολύ κανονικός άνθρωπος. Απλά δουλεύω πολύ σκληρά. Υπάρχουν τόσοι λαμπροί ηθοποιοί εκεί έξω… Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν μια ευκαιρία και να φτάσουν εκεί».

Επιτυχία στη δουλειά, ευτυχία στα προσωπικά

Τον Ιούνιο του 2004 σε ένα τουρνουά στη Σαγκάη συνάντησε τον επιχειρηματία και θρύλο της  F1Ζαν Τοντ (Jean Todt) και αρραβωνιάστηκαν ένα χρόνο αργότερα.

Από τότε το ζευγαρί είναι αχώριστο και μοιράζεται μια μεγάλη αγάπη- η Γιο έχει δηλώσει ότι αγαπάει το χιούμορ του και τα γαλάζια του μάτια. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ μέσα στα επόμενα 20 χρόνια γιατί πολύ απλά… δεν προλαβαίνουν να σχεδιάσουν τον γάμο τους.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση