HomeHL-GreeceΑρχαιολογικό Μουσείο: Πώς θα γίνει μετά την ανάπλαση

Αρχαιολογικό Μουσείο: Πώς θα γίνει μετά την ανάπλαση

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού - «Πρόκειται για ένα από τα εμβληματικά έργα της Κυβέρνησης» - Δείτε βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εντυπωσιακή εικόνα του νέου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ενός χώρου που θα μεταμορφώσει το Κέντρο της Αθήνας, θα αντικατοπτρίζει την πορεία και την εξέλιξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και θα έχει ουσιαστική συμμετοχή και στο διεθνές γίγνεσθαι, παρουσίασε επισήμως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσίαση αφορά στη μελέτη του αρχιτεκτονικού προσχεδίου που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού πολιτιστικού οράματος, το οποίο φέρει τις υπογραφές των αρχιτεκτονικών γραφείων Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ και Αλέξανδρου Τομπάζη.

Δείτε βίντεο:

Ένα προσωπικό μου όνειρο γίνεται πραγματικότητα, είπε ο πρωθυπουργός

«Σήμερα έχω τη βαθιά πεποίθηση πως ένα προσωπικό μου όνειρο γίνεται πραγματικότητα» εξομολογήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκος εξηγώντας πως από την εποχή που το πολιτικό του γραφείο βρισκόταν δυο δρόμους πιο κάτω, είχε στο μυαλό του πώς θα μπορούσε μια γίνει μια παρέμβαση σε αυτό το εμβληματικό μουσείο. «Με σκληρή δουλειά έχουμε κάνει σήμερα ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του οράματος» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το έργο ως μια σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να προσεγγίσει το μουσείο περισσότερους επισκέπτες.

Αναφερόμενος στα αρχιτεκτονικά γραφεία που ετοίμασαν τη μελέτη του αρχιτεκτονικού προσχεδίου του νέου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μας άνοιξαν τα μάτια σε έναν καινούργιο κόσμο». Για να τους εκφράσει, αμέσως μετά τις θερμές ευχαριστίες του.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη σύζυγό του για την ουσιαστική συμβολή της στην υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου. «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τη σύζυγό μου, τη Μαρέβα, η οποία αθόρυβα υπήρξε η καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας» δήλωσε με νόημα.

Για να ολοκληρώσει την ομιλία του λέγοντας: «Προφανώς έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Στο χέρι μας είναι όμως να περάσουμε σύντομα από τα σχέδια στην πραγματικότητα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση