HomeΕΛΛΑΔΑΧρήστος Στυλιανίδης: Αλλάζει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον σεισμό

Χρήστος Στυλιανίδης: Αλλάζει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον σεισμό

Οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας θα περάσουν σε άλλη φάση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή της ελληνικής ΕΜΑΚ στην πατρίδα, ύστερα από την ολοκλήρωση των διασωστικών επιχειρήσεων της στην Τουρκία, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης μίλησε στον ΑΝΤ1 και έδωσε τη δική του εκτίμηση αναφορικά με την κατάσταση στη γειτονική χώρα αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας στη «μετασεισμική περίοδο».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλα όσα έγιναν αυτές τις ημέρες, κυρίως με την ΕΜΑΚ και το τι πρόσφεραν οι ήρωές μας εκεί στα χαλάσματα, αλλά και με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών…δημιούργησε ένα πολύ διαφορετικό κλίμα» δήλωσε αρχικά ο υπουργός.

Ανέφερε πως σε όποιο σημείο και αν βρέθηκε η ελληνικη ΕΜΑΚ υπήρξε χειροκρότημα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλα αυτά καταγράφονται και στο υποσυνείδητο του τουρκικού λαού αλλά από την άλλη ξέρουμε και τις διαφορές που υπάρχουν. Ελπίζουμε όλο αυτό να λειτουργήσει με έναν τρόπο καταλυτικό…και ο τουρκικός λαός να αναθεωρήσει απόψεις αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Υπογράμμισε πως, όπως έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μας χωρίζουν τόσα με τον τουρκικό λαό, όσα πιστεύουν ορισμένοι στην Άγκυρα.

Ερωτώμενος για την κατάσταση στη χώρα και το μέγεθος της καταστροφής, ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε το γεγονός «ασύλληπτο».

«Πρόκειται για μία περιοχή με 22 εκατ. πληθυσμό, έχουν καταστραφεί ολόκληρες πόλεις…αντιλαμβάνεστε πως με ένα τέτοιο μέγεθος καταστροφής δεν μπορώ να πιστέψω πως θα έχουμε τόσα λίγα θύματα» προσέθεσε.

«Φοβάμαι ότι η πραγματικότητα είναι τόσο εξώφθαλμη και μέρα με τη μέρα θα βρίσκουμε νέα θύματα» κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση