HomePost ItΚεγκέρογλου: Ειδική μοριοδότηση των μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών

Κεγκέρογλου: Ειδική μοριοδότηση των μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών

Και στις πανελλήνιες του 2023

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά ειδική μοριοδότηση των μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών της Γ’ Λυκείου στις Πανελλήνιες εξετάσεις και για το σχολικό έτος 2022-2023.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης  έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τη παράγραφο 4 του άρθρου 42 του ν.4521/2018 και το άρθρο 68 του ν.4653/2020  αλλά και το άρθρο 7 του ν.4777/21 οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των γενικών ενιαίων λυκείων και των επαγγελματικών λυκείων των περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των ανωτάτων εκκλησιαστικών ακαδημιών.

Προϋπόθεση είναι η περιοχή να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν.3013/2002  και στη συνέχεια εφόσον το κρίνει η Υπουργός, προχωρεί στην έκδοση σχετικής απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν.4777/21.

Πέρυσι ίσχυσε η ειδική μοριοδότηση. Φέτος υπάρχουν πάρα πολλοί μαθητές, οι οποίοι υπό τις ίδιες αντίξοές συνθήκες προσπαθούν να επιτύχουν την εισαγωγή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και εύλογα ζητούν την ειδική μοριοδότηση τους και για το σχολικό έτος 2022-2023.

Επειδή είναι δίκαιο οι μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών να απολαύουν ειδικής μοριοδότησης αφού μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021 είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει για τους μαθητές

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλία προκειμένου να μοριοδοτηθούν ειδικά και οι μαθητές  των σεισμόπληκτων περιοχών της Γ’ Λυκείου στις Πανελλήνιες εξετάσεις και για το σχολικό έτος 2022-2023;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση