HomePost ItΤο Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στηρίζει τα ιατρεία πόνου στα νοσοκομεία

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στηρίζει τα ιατρεία πόνου στα νοσοκομεία

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ χαιρετίζει τη σημερινή ημέρα ανοικτών ιατρείων πόνου και παρηγορικής φροντίδας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ασθενών σε απρόσκοπτη δωρεάν έγκαιρη πρόσβαση στα δημόσια ιατρεία χρόνιου πόνου και υποστηρίζουμε τα αιτήματα των γιατρών των ιατρείων πόνου της Κρήτης για ενίσχυσή τους.

Εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως ταλαιπωρούνται από χρόνιο πόνο, o οποίος περιορίζει τις δραστηριότητες και τις συναναστροφές τους και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε αναπηρία ακόμη και πρόωρο θάνατο. Τα Ιατρεία Πόνου των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας κυρίως λόγω ανεπάρκειας αναισθησιολόγων, αλλά και νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών, ψυχολόγων, επεμβατικών ακτινολόγων κοκ.

Το Ιατρείο Πόνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου άρχισε τη λειτουργία του το 1998 δύο φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια τρεις φορές την εβδομάδα. Κατά μέσον όρο πραγματοποιούνται ετησίως πάνω από 2.000 επισκέψεις ασθενών. Λόγω αυξημένων αναγκών και χρόνου αναμονής πάγιο αίτημα των ασθενών αποτελεί η καθημερινή λειτουργία του. Στο Ιατρείο εφαρμόζονται φαρμακευτικές και επεμβατικές θεραπείες σε συνεργασία και με άλλες ομάδες επαγγελματικών υγείας.

Η υποστελέχωση των δημόσιων ιατρείων πόνου είναι ενδεικτική της «αναλγησίας» του κράτους για την υγεία των ασθενών. Η καθολική δωρεάν κάλυψη των αναγκών δεν ικανοποιείται, αφού προτεραιότητα δίνεται στην εξοικονόμηση κρατικών δαπανών.

Η υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας θα επιδεινωθεί, όσο προχωρά η εφαρμογή των σχεδίων για το νέο ΕΣΥ, που θα διευρύνει την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του με ολοένα λιγότερη κρατική χρηματοδότηση και ολοένα περισσότερα έσοδα από τις πληρωμές των ασθενών. Στα σχέδια αυτά εντάσσεται και το νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο ωθεί τους ασθενείς σε ακόμη περισσότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας.

Απαιτούμε την πλήρη έγκαιρη παροχή σύγχρονων υπηρεσιών ανακούφισης από τον πόνο.

Διεκδικούμε:

  • Προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων αναισθησιολόγων των νοσοκομείων της Κρήτης
  • Ένταξη των ιατρείων πόνου στους οργανισμούς των νοσοκομείων
  • Καθημερινή λειτουργία του ιατρείου πόνου του ΠΑΓΝΗ. Τακτική λειτουργία ιατρείων πόνου σε κάθε νομό της Κρήτης
  • Απολύτως δωρεάν χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς για τη θεραπεία του χρόνιου πόνου.
Διαφήμιση
Διαφήμιση