HomeHL-9Στη Σλοβενία η σορός της αδικοχαμένης 47χρονης- Αναχώρησαν πατέρας και γιος από την Κρήτη

Στη Σλοβενία η σορός της αδικοχαμένης 47χρονης- Αναχώρησαν πατέρας και γιος από την Κρήτη

Το χρονικό ενός αναπάντεχου θανάτου και δράματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τελευταία πράξη του δράματος μετά την πτώση του βράχου και τον αναπάντεχο θάνατο της 47χρονης τουρίστριας αναμένεται να «παιχτεί» στη Σλοβενία όπου η σορός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τόσο ο 51χρονος σύζυγος της άτυχης Γιασμίν Ριχάρ όσο και ο 9χρονος γιος της άλλαξαν τα εισιτήρια και αναχώρησαν αιφνιδιαστικά από την Κρήτη νωρίς σήμερα το πρωί.

Όπως ανέφερε στο cretapost ο Δήμαρχος της Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης «η πρέσβειρα της Σλοβενίας επικοινώνησε μαζί μας και μας ευχαρίστησε για την φιλοξενία ενώ και ο πατέρας ευχαρίστησε γιατρούς και διασώστες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν να σώσουν το παιδί του».

Υπενθυμίζεται ότι το 9χρονο παιδί νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με τραύματα στα πόδια και το κεφάλι ενώ ο πατέρας δεν έλειψε λεπτό από δίπλα του. Παράλληλα οι τοπικές Αρχές είχαν μεριμνήσει για τη μεταφορά του πατέρα και του γιου σε άλλο ξενοδοχείο της Ιεράπετρας και τη φιλοξενίας τους σε αυτό για όσο διάστημα οι ίδιοι επιθυμούσαν μετά την πτώση του βράχου και την καταστροφή των διαμερισμάτων όπου διέμενε η οικογένεια.

«Οι Αρχές είχαν επικεντρωθεί στην απέναντι πλευρά του βράχου»

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης «οι Αρχές, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαν επικεντρωθεί στην απέναντι πλαγιά όπου υπήρχαν επικίνδυνα βράχια «έτοιμα» να πέσουν στο πολυσύχναστο οδόστρωμα».

Σημειώνεται ωστόσο ότι σε εκείνη την πλαγιά δεν υπάρχει τουριστικό κατάλυμα.

Η τραγική ειρωνεία

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η 47χρονη Γιασμίν Ριχάρ έπασχε από καρκίνο και υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες. Στο περιθώριο της θεραπείας της εκείνη και η οικογένεια της επίλεξαν την Κρήτη για να περάσουν λίγες μέρες ξενοιασιάς και ξεκούρασης και δεν περίμεναν το αναπάντεχο χτύπημα της μοίρας.

Ήταν αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (29/10) όταν ένας βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στο τουριστικό κατάλυμα όπου διέμενε η οικογένεια. Ως αποτέλεσμα ήταν η αδικοχαμένη 47χρονη γυναίκα να παγιδευτεί κάτω από τόνους χώματα και να βρει τραγικό θάνατο από ασφυξία. Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν τον 9χρονο γιο τους ενώ ο πατέρας, που βρίσκονταν σε διαφορετικό δωμάτιο, πετάχτηκε έντρομος έξω και είχε την ατυχία να δει με τα μάτια του το δράμα που «τύλιξε» την οικογένεια του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση