HomeHL-9Τραγωδία στην Αγιά Φωτιά: Γεωλόγοι θα ελέγξουν την περιοχή

Τραγωδία στην Αγιά Φωτιά: Γεωλόγοι θα ελέγξουν την περιοχή

Τι ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, Νεκτάριος Παπαδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονισμένη είναι όλη η Κρήτη από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ στην Αγιά Φωτιά όπου μία 45χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της όταν ένας βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και ισοπέδωσε το δωμάτιο όπου έμενε με την οικογένειά της.

Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και αρχών μην μπορώντας να πιστέψουν τον τραγικό τρόπο με τον οποίο πέθανε η γυναίκα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή για τυχόν νέες κατολισθήσεις.

«Πάντα όταν ξεκινάς να κάνεις ένα κτίσμα σίγουρα πρέπει να ελέγξεις την περιοχή, το έδαφος. Τι έγινε τότε που χτίστηκε το συγκεκριμένο κατάλυμα δεν μπορώ να ξέρω. Δεν μπορώ να έχω εικόνα του τι έχει συμβεί. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι θα έρθουν γεωλόγοι να ελέγξουν την περιοχή για να δούμε αν υπάρχει περίπτωση αν υπάρχουν άλλες κατολισθήσεις», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, Νεκτάριος Παπαδάκης.

 «Δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί» λέει ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας για την τραγωδία

«Είμαστε σοκαρισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο βράχος που αποκολλήθηκε και έπεσε σε συγκρότημα περίπου 15 ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, προκάλεσε καταστροφές σε δυο διαμερίσματα και τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

«Στην περιοχή κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες επισκέπτες και είναι από τις δημοφιλέστερες στον τόπο μας. Μέχρι και σήμερα τέλη Οκτώβρη έχει επισκεψιμότητα και αυτό που συνέβη έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη» πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης που ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει ένας βράχος που συχνά ακούγεται ότι είναι επικίνδυνος «όμως το περιστατικό δεν σημειώθηκε σε αυτό το σημείο. Εκεί που έγινε η αποκόλληση του βράχου, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε επικινδυνότητας» τόνισε ο κ. Βαρδάκης που από κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε, θα αναχωρούσε σήμερα με την οικογένεια της, ολοκληρώνοντας τις διακοπές της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση