HomeHL-WorldΖαχάροβα: «Τρομοκρατική ενέργεια» του Κιέβου η επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

Ζαχάροβα: «Τρομοκρατική ενέργεια» του Κιέβου η επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

Πανηγυρίζουν οι Ουκρανοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως «τρομοκρατική ενέργεια» της Ουκρανίας καταδίκασαν οι ρωσικές Αρχές την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Αναφερόμενη στους πανηγυρισμούς Ουκρανών αξιωματούχων, όπως ο Μιχαϊλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε στο Telegram ότι «η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου στην καταστροφή πολιτικών υποδομών δείχνει την τρομοκρατική φύση του».

Όπως μεταδίδει η ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda, μια από τις πηγές της στις υπηρεσίες επιβολής του Νόμου υποστήριξε ότι πίσω από την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας κρύβεται η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια και μέχρι στιγμής παραμένει ανεπιβεβαίωτη η αιτία της έκρηξης, την οποία ρωσικές Αρχές απέδωσαν στην ανατίναξη παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού.

«Κατέρρευσαν δύο διαβόητα σύμβολα της Ρωσικής ισχύος – Τι έπεται;»

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας συνέκρινε την έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει την κατεχόμενη Κριμαία με τη Ρωσία με τη βύθιση τον Απρίλιο του Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως σχολίασε στο Twitter: «Δύο διαβόητα σύμβολα της ρωσικής ισχύος στην ουκρανική Κριμαία κατέρρευσαν. Τι έπεται;»

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών., Άντον Γκερασένκο, τόσο το οδικό όσο και το σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας έχουν υποστεί καταστροφές μετά την έκρηξη, «πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι δύσκολος ο ανεφοδιασμός των Ρώσων στη νότια Ουκρανία».

Πανηγυρίζουν οι Ουκρανοί

Ο επικεφαλής του κόμματος του Βολόντιμιρ Ζελένσκι παραλίγο να ισχυριστεί ότι το Κίεβο ευθύνεται για την έκρηξη στη γέφυρα, αλλά φάνηκε να την παρουσιάζει ως συνέπεια της κατάληψης της Κριμαίας από τη Ρωσία και τις προσπάθειες της Μόσχας να την ενσωματώσει στη ρωσική ενδοχώρα.

«Η παράνομη ρωσική κατασκευή αρχίζει να καταρρέει και να πιάνει φωτιά. Ο λόγος είναι απλός: αν χτίσεις κάτι εκρηκτικό, αργά ή γρήγορα θα εκραγεί», έγραψε στο Telegram ο Νταβίντ Αρακάμια, ηγέτης του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού». «Κι αυτή είναι μόνον η αρχή. Απ’ όλα τα πράγματα, οι αξιόπιστες κατασκευές δεν είναι κάτι για το οποίο είναι ιδιαίτερα διάσημη η Ρωσία», πρόσθεσε.

Άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι ήταν πιο εκδηλωτικοί στους πανηγυρισμούς τους για την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας, με τον γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ντανίλοφ, να αναρτά στο λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο με τη φλεγόμενη γέφυρα αριστερά και δεξιά τη Μέριλιν Μονρόε να τραγουδά το διάσημο «Happy Birthday Mr. President” – μια αναφορά στα 70ά γενέθλια του Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση