HomeHL-9Πανό κατά της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη και στο Ηράκλειο

Πανό κατά της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη και στο Ηράκλειο

Σωρεία αντιδράσεων ενάντια στην απόφαση του Δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανό ενάντια στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που διέταξε την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη αναρτήθηκε σε θεατρική παράσταση και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά το τέλος της παράστασης «Η μεγάλη πλεκτάνη», που ανέβηκε χτες το βράδυ στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», άτομα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου ανέβηκαν πάνω στη σκηνή και ύψωσαν πανό το οποίο έγραφε «Οι δίκες τους ξεπλένουν φονιάδες βιαστές – Λευτεριά στους αγωνιστές – Μιχαηλίδης απεργός πείνας από τις 23/5».

Στο Ηράκλειο όλα κύλησαν ομαλά από την πλευρά του κοινού και των συντελεστών της θεατρικής παράστασης αφού οι αντιεξουσιαστές ύψωσαν το πανό, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν ήρεμα από τη σκηνή, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost.

pano-lignadis2

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω παράσταση πρωταγωνιστούν η Δήμητρα Ματσούκα και ο Λεωνίδας Κακούρης ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταύρος Στάγκος.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες αντιδράσεις έχουν γίνει και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, σε θεατρική παράσταση στο Ναύπλιο αλλά και πριν μερικές ημέρες στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Κατράκειο θέατρο του Πειραιά.

pano-lignadis

Διαφήμιση
Διαφήμιση